Ο πρόεδρος Λογιστών Σπύρος Μπέκας για την πληρωμή του market pass

Οικονομία

Να βρουν τα χρήματα από το market pass αναζητούν πολλοί δικαιούχοι καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν βρήκαν χρήματα στον λογαριασμό τους.

Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος των Λογιστών –Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος από τους δικαιούχους καθώς παλαιοί και νέοι δικαιούχοι μπήκαν στο σύστημα με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, επειδή τα εισοδηματικά κριτήρια θα ελεγχθούν βάσει των νέων φορολογικών δηλώσεων, δεν αποκλείεται ορισμένοι να μην είναι πλέον στους δικαιούχους.

Επίσης, μπορεί να έχει αλλάξει η κατάστασή τους, για παράδειγμα να έχουν δηλωθεί ως φιλοξενούμενοι σε άλλη φορολογική δήλωση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι δικαιούχοι που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα αναμένεται να δουν σύντομα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Επίσης, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, που καθυστερούν την πληρωμή του market pass.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε επιχειρήσεις και ασφαλισμένους, και με στόχο τη διευκόλυνσή τους, παρατείνει μέχρι και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου τις κάτωθι προθεσμίες ασφαλιστικών υποχρεώσεων:

• Καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών, για τις οποίες είχε δοθεί αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία η 29η Σεπτεμβρίου

Υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μισθολογικής περιόδου Αυγούστου 2023, εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

• Υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μισθολογικής περιόδου Ιουλίου 2023, Δημοσίου και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

• Καταβολής εισφορών δόσεων προαιρετικής ασφάλισης, αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας κ.λπ.

• Καταβολής καθυστερούμενων οφειλών και δόσεων όλων των ρυθμίσεων”

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ