ΤΡΟΧΑΙΑ – Οι αυστηρότερες ποινές φέρνουν αποτελέσματα

Νέα

Απτά είναι τα αποτελέσματα των αυστηρότερων ποινών σε παραβάσεις του ΚΟΚ, όπως είναι η μη χρήση ζώνης και κράνους αλλά και η χρήση κινητού κατά την οδήγηση.
Για τέτοιου είδους παραβάσεις παλαιότερα προβλεπόταν η επιβολή προστίμου όμως πλέον προβλέπεται η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες. Η επιτυχία του μέτρου αποτυπώνεται στα απολογιστικά μηνιαία στοιχεία των τμημάτων Τροχαίας σε ολόκληρη τη χώρα, με αντίστοιχες μειώσεις στους αριθμούς αυτών των παραβάσεων.
Συνίσταται ακόμη όπως ανέφερε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γ. Αζέλης στην εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων για τις συγκεκριμένες παραβάσεις. «Είναι γεγονός ότι μέχρι πέρυσι η βαρύτητα των ελέγχων έφερνε στο προσκήνιο τις παραβάσεις με τα ανασφάλιστα οχήματα. Αυτό φαίνεται ότι το έχουμε αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό, όμως οι έλεγχοι αποδίδουν σημαντικά σε άλλες παραβάσεις όπως η μη χρήση κράνους και ζώνης, η επικίνδυνη οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες αλλά και η χρήση κινητού κατά την οδήγηση.
Θεωρούμε, ότι οι νέες ποινές αφαίρεσης της άδειας ικανότητας έχουν λειτουργήσει θετικά προς την κατεύθυνση της μείωσης αυτών των παραβάσεων», ανέφερε ο κ. Αζέλης.
Στο μεταξύ, αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπου αναμένεται αύξηση της κίνησης προς τα παράλια μέσω της Εγνατίας Οδού, αλλά και προς τις εθνικές οδούς Ιωαννίνων – Κακαβιάς και Ιωαννίνων – Αθηνών μέσω Άρτας.