ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Υψηλά οι πληρότητες στα Γιάννενα

Νέα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα και με σχεδόν απόλυτη πληρότητα στα ξενοδοχεία κλείνει η εορταστική περίοδος για τα Γιάννενα με την μεγάλη τουριστική κίνηση να αποτυπώνεται και στον τζίρο των καταλυμάτων.
Η εορταστική περίοδος δεν ήταν επιτυχημένη μόνο για την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και για τους ορεινούς προορισμούς που πλημμύρησαν από επισκέπτες.
Οι ημέρες της Πρωτοχρονιάς εμφανίζουν μία ελαφρώς μικρότερη πληρότητα περίπου στο 80% όπως ανέφερε από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ο Στάθης Σιούτης, από την Πέμπτη όμως και μέχρι τα Θεοφάνεια, οι προκρατήσεις δείχνουν και πάλι, ότι ο νομός θα αγγίξει το απόλυτο στις πληρότητες.
Ο κ. Σιούτης τόνισε, ότι σημαντικό ρόλο έχουν παίξει φυσικά και οι καιρικές συνθήκες, που στην περιοχή της Ηπείρου και των Ιωαννίνων είναι εξαιρετικές και έτσι θα παραμείνουν και το επόμενο διάστημα, ενώ πρόσθεσε, ότι αυτό που αποτελεί σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ο πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών στην πόλη από τα νησιά του Ιονίου, αλλά και του Αιγαίου.
«Η πόλη κινήθηκε εξαιρετικά, όπως και οι ορεινοί προορισμοί και επιβεβαιώνεται απόλυτα, ότι τα Ιωάννινα είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τις ημέρες των εορτών. Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε τόσους πολλούς επισκέπτες από τα νησιά, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα», τόνισε ο κ. Σιούτης που πρόσθεσε, πως η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών ανήκει σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν μεγαλύτερα ποσά για τις διακοπές τους, για το ίδιο χρονικό διάστημα.