ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ – Σπασμωδική η κίνηση της κυβέρνησης για το Π.Δ.

Νέα

«Το απόλυτο… τίποτα των πέντε χρόνων διακυβέρνησής του σε σχέση με την προστασία της Παμβώτιδας και την ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης, προσπαθεί να καλύψει σε πέντε μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ».
Με τη φράση αυτή –μεταξύ άλλων- και με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Θανάσης Μανταλόβας, υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ, την αιφνιδιαστική αποστολή λίγες μέρες πριν τις εκλογές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε φορείς της περιοχής του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης, καλώντας τους να γνωμοδοτήσουν σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα πέντε ημερών, πριν το Π.Δ. αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όπως τονίζει στη δήλωση του ο Θανάσης Μανταλόβας:
«Πέντε χρόνια πλήρους αδιαφορίας και αδράνειας γίνονται ξαφνικά ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα πέντε ημερών.
Πέντε μέρες πριν παραδώσει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να κλείσει άρον – άρον ένα θέμα για το οποίο είχε όλο το χρόνο να το πράξει αλλά δεν το έκανε.
Κι όταν αποφάσισε να το κάνει, διάλεξε ξανά τον δρόμο που ακολούθησε όλο το διάστημα στο οποίο άσκησε εξουσία: το δρόμο της αλαζονείας, της μεθόδευσης, του ευτελισμού της τοπικής κοινωνίας και των εκλεγμένων Οργάνων της.
Μπορεί τα πέντε χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδείχτηκαν αρκετά για να ολοκληρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα της Παμβώτιδας.
Μπορεί οι πέντε μέρες διορία που έδωσε για τη διαβούλευση του Π.Δ. πριν αυτό οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας να μην αρκούν για να κατατεθούν τεκμηριωμένες απόψεις.
Είναι σίγουρο όμως, ότι οι πέντε μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές είναι αρκετές για να καταλάβει ο ελληνικός λαός πως αυτή η κυβέρνηση κι αυτό το κόμμα έχουν απολέσει κάθε ίχνος πολιτικής σοβαρότητας και ευθιξίας.
Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη της 7ης Ιούλιου όπου το Κίνημα Αλλαγής θα βγει ενισχυμένο για να επιτελέσει το ρόλο που του επιβάλλουν οι συνθήκες αλλά και η ιστορία του».