Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών

Νέα

Τέλος, στην αγωνία χιλιάδων μαθητών με την ανάρτηση στα σχολεία όλης της χώρας των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι εκτυπωμένες καταστάσεις αναρτήθηκαν στα σχολεία και περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Όλοι οι υποψήφιοι βρήκαν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας που δίνει τέλος στην αγωνία των παιδιών αλλά και των γονέων τους.
Οι βαθμοί , όπως είπε, έφτασαν νωρίς το πρωί στα σχολεία και έπειτα από τον σχετικό έλεγχο αναρτήθηκαν στα σχολεία της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Ράπτη, τα παιδιά δείχνουν ότι πήγαν καλά εκτός από την Χημεία που μάλλον κινήθηκαν σε… χαμηλά βαρομετρικά ενώ είναι πιθανόν να έχουμε πτώση των βάσεων των Ιατρικών σχολών που είναι πρώτες σε ζήτηση. Πάντως, σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι τα Γιάννενα επιβεβαίωσαν την φήμη τους για υψηλούς βαθμούς για ακόμη μια φορά.

Η ώρα των μηχανογραφικών δελτίων
Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι μπορούν, μέχρι τη Δευτέρα 16/7, να υποβάλουν τα Μηχανογραφικά τους Δελτία.  Συγκεκριμένα, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση  να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 16/7. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ