Τελικά, που θα πάνε τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου

Νέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Σε απόγνωση είναι γονείς και κηδεμόνες αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα 60 παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου και την μετακίνησή τους από το κτίριο της Παπαζόγλειου Σχολής. Σύμφωνα με την απόφαση, η μετακίνηση του Νηπιαγωγείου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου.
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε απόγνωση στους γονείς που βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο δημαρχείο και συναντήθηκαν για λίγο με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Ο δήμαρχος αναγνώρισε την ευθύνη της καθυστέρησης και είπε στους γονείς- που ζητούσαν διακαώς απαντήσεις για το που θα μεταφερθούν τα παιδιά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ότι αναμένει την εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Βούλας Τσίλη.
Το πρόβλημα είναι παλιό….και δυστυχώς δεν βρήκε καμία λύση με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο παρά πέντε…καθώς το κτίριο μισθώνεται από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η Αρχιτεκτονική Σχολή.

Ουσιαστικά, και μετά την πάροδο πολλών ετών, σίγουρα μια πενταετία, βρισκόμαστε και πάλι εκεί όπου ξεκινήσαμε: Στο μηδέν!
Και ενώ είχαν γίνει δηλώσεις, και υπήρξαν υποσχέσεις, ότι θα προχωρούσαν οι διαδικασίες για την μετακίνηση των παιδιών ώστε να μεταφερθεί η Αρχιτεκτονική Σχολή στην Παπαζόγλειο, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει και τώρα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται μετέωροι καθώς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να τους απαντήσει στα κυρίαρχα ερωτήματα για το που θα πάνε τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου το Σεπτέμβριο.
Ένας εκ των γονέων, ο κ. Βαγγέλης Τασούλας εκπροσωπώντας το σύλλογο αναφέρθηκε στο πρόβλημα που μέχρι στιγμής δεν έχει λύση!
Περιέγραψε την αγωνία των γονέων καθώς δεν έλαβαν καμία ουσιαστική απάντηση από τον δήμαρχο που ουσιαστικά τους κάλεσε να κάνουν λίγες μέρες υπομονή, μέχρι την Τρίτη ώστε να τους δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και προτάσεις για το τι θα γίνει με τα παιδιά.
Πάντως, τα σενάρια δεν είναι και πολλά! Τα παιδιά ή θα μεταφερθούν απέναντι στο Καπλάνειο ή θα μοιραστούν σε νηπιαγωγεία της πόλης. Οι γονείς πάντως μένουν και επιμένουν να παραμείνει το Νηπιαγωγείο εκεί που στεγάζεται σήμερα για ένα χρόνο ακόμη. Πόσο όμως ακόμη θα μετατίθεται το πρόβλημα από χρόνο σε χρόνο;
Τα ερωτήματα σε κάθε περίπτωση είναι πολλά και οι απαντήσεις αναμένονται οσονούπω!