ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – Απολογισμός και αποχαιρετισμοί

Νέα

Την τελευταία συνεδρίαση έκανε την Τετάρτη, το μεσημέρι, το περιφερειακό συμβούλιο. Όλοι τους παρόντες καθώς ουσιαστικά ήταν μια απολογιστική συνεδρίαση όπου αναφέρθηκαν στα πεπραγμένα των τελευταίων ετών.
Όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι αντιπεριφερειάρχες αλλά και ο Αλέκος Καχριμάνης ήταν συγκινημένοι μιας και κάποιοι εξ αυτών δεν θα είναι στη νέα σύνθεση.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του απερχόμενου προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κ. Σταύρου Παργανά. «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, θέλω να ευχηθώ κάθε καλό για όλους και σε όσους θα είναι και σε όσους δεν θα είναι. Το ήθος θα είναι ο οδηγός και για τους νέους περιφερειακούς συμβούλους. Ζητώ συγγνώμη εάν αδίκησα κάποιον. Δεν είχα καμία διάθεση να αδικήσω κανένα», είπε ευχαριστώντας τους όλους.
Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στο τέλος της διαδρομής της σημερινής περιφερειακής θητείας που είχε έντονες διακυμάνσεις, με μικρά και μεγάλα ζητήματα, στη διάρκεια της περιόδου που ολοκληρώνεται: «Θεωρώ ότι η περιφέρεια ανταποκρίνεται προχωρήσαμε, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, και σήμερα ολοκληρώνουμε τη θητεία. Ενδεικτικά αξιοποιήσαμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ανασυγκρότηση με 1000 νέους στο αγροτικό επάγγελμα, ολοκληρώνουμε τα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα αποχετεύσεων, απορριμμάτων, επέκταση δικτύου φυσικού αερίου στην Ήπειρο, ξεκινούν νέα έργα, συμβάλλαμε στο αεροδρόμιο, πετύχαμε απτά αποτελέσματα στον τουρισμό, συνδράμαμε τα νοσοκομεία, ΚΥ ΕΚΑΒ, αντιμετωπίσαμε προβλήματα από ακραία φαινόμενα. Ήμασταν παντού και πάντα παρόντες. Αυτές τις ημέρες μεταφέραμε νερό για το ζωικό κεφάλαιο σε όλη την Ήπειρο. Έγιναν ουσιαστικά βήματα για τις ανισότητες. Συμβάλλατε άλλωστε. Υπήρξαν και διαφωνίες και εντάσεις αλλά σε γενικό επίπεδο κρατήθηκε μια καλή στάση. Εύχομαι επιτυχία σε όσους επέλεξαν να ασχοληθούν με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση θέλω να ευχαριστήσω όλους, περιφερειάρχες, συμβούλους και όσους στήριξαν και την αντιπολίτευση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου», είπε.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Πολίτες για την Ανατροπή». Ο Κώστας Μπασιούκας είπε ότι είναι η τελευταία συνεδρίαση για τον ίδιο καθώς δεν επανεξελέγη και συνέχισε λέγοντας «μπορεί να παρεξηγηθήκαμε σαν παράταξη, γιατί τονίζαμε ελλείψεις και λάθη και δεν φαινόταν ότι πολλές φορές υπήρχαν και ομόφωνες αποφάσεις. Άλλος σχεδιασμός από την δική μας παράταξη. Προσπαθήσαμε να αξιολογούμε προβλήματα και να τα δρομολογούμε. Είναι ένα γεγονός. Εύχομαι το νέο συμβούλιο να πήρε μηνύματα», είπε ευχόμενος καλή θητεία στο νέο περιφερειακό.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας αναφέρθηκε στα όσα έγιναν. «Είχαμε την αγωνία του τόπου. Ευχαριστώ για ότι κάναμε αυτά τα πέντε χρόνια. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση για έργα, για παραγωγική ανασυγκρότηση. Μετά την πρόσφατη αναμέτρηση έχετε και… το μαχαίρι και το πεπόνι… Απελευθερώστε τις δυνάμεις», είπε απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη.
Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη αναφέρθηκε και εκείνη στο ρόλο που διαδραμάτισε η δική της παράταξη. «Εμείς κάναμε προσπάθεια να αναδειχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αναδεικνύουμε τις δυνατότητες και να μην εμποδίζεται από το κέρδος. Προσπαθήσαμε να αντισταθούμε και στο “αγαπησιάρικο” κλίμα.. συναίνεσης. Εμείς είμαστε στην αντίπερα όχθη για προσωπικό για τις ανάγκες του κόσμου. Θα συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια με τις ίδιες δυνάμεις», είπε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ.
Ο επικεφαλής της «ΑΡΠΗ» Νίκος Ζήκος στην τελευταία του τοποθέτηση είπε: «Δεν φέρατε ποτέ ένα θέμα κεντρικού ενδιαφέροντος. Υπάρχει ο έπαινος για την περιφερειακή αρχή…Τι ανάπτυξη; Ποια ανάπτυξη; Το αεροδρόμιο για να το πάρει η Fraport, το θέμα της τιμής του γάλακτος; Που γυρνούσε ο περιφερειάρχης …θα βγάλουν λεφτά και αυτοί που μπήκαν; Τι αναπτύξαμε ;” είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καχριμάνης απαντώντας αναφέρθηκε σε όλα οσα τέθηκαν απο πλευράς του κ. Ζήκου και για την αποχέτευση στους δήμους λέγοντας οτι “θα κάνει ελέγχους για τις συνδέσεις, και για το αεροδρόμιο λέγοντας οτι “κάνανε προσπάθεια για τα καύσιμα και πέτυχαν” και για τους αγρότες που έδωσε κίνητρα στους νέους αλλά και σε άλλα θέματα όπως ο οδοφωτισμός αλλά και άλλες παρεμβάσεις. Πρέπει να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο. Εδώ, είμαστε για να λύνουμε τα προβλήματα. Όλες οι παρατάξεις έπαιξαν το ρόλο τους”.

Αποχαιρέτησαν με το δικό τους τρόπο
Τον λόγο πήραν στην τελευταία συνεδρίαση και αρκετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι, σχολιάζοντας κι εκείνοι με τη σειρά τους το κλείσιμο της θητείας τους.
«Μία ομολογουμένως πετυχημένη Περιφερειακή θητεία έφτασε στο τέλος της. Στο σημερινό τελευταίο Συμβούλιο θα ήθελα να αποχαιρετήσω τους συναδέλφους με μία ευχή: να είναι Υγιείς και να συνεχίσουν να προσφέρουν. Μετά από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας μου στην Αυτοδιοίκηση του Β΄βαθμού θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία μας τόσο με την συμπολίτευση όσο και την αντιπολίτευση, με όλες μας τις πολιτικές αντιπαραθέσεις μας, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και το καλό του τόπου μας», ανέφερε ο Γιάννης Καραμπίνας.
Από την πλευρά του ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης ανέφερε: «Είμαστε μαζί αυτά τα χρόνια, ευχαριστώ για τη συνεργασία και την ανοχή».
Ο κ. Πάντος ευχαρίστησε και αυτός για τα χρόνια που συνεργάστηκε με τους περιφερειακούς συμβούλους. Ειδική αναφορά έκανε στην Τατιάνα Καλογιάννη και φυσικά στον Αλέκο Καχριμάνη.
Ο κ. Καττής, με τη σειρά του μίλησε για τα 14χρόνια συνεχούς παρουσίας είπε ότι κατέβηκε γιατί δεν μπορούσε να λείπει από τις μάχες. «Υπήρξα θύμα μιας εκστρατείας. Θεωρώ όμως ότι έπρεπε να συμμετάσχω για να στηρίξω τον “γιγαντα” Αλέκο Καχριμάνη», τόνισε.
Ο κ. Τσίκαρης και εκείνος ευχαρίστησε για τα χρόνια που ήταν στο περιφερειακό συμβούλιο. «Εάν έκανα απολογισμό και έθετα το ερώτημα σε εμένα θα ήταν δύσκολο να απαντήσω. Ξεκίνησα με ενθουσιασμό, να προσφέρω, να καταθέσω προτάσεις» είπε μεταξύ άλλων.
Τέλος, ο κ. Χαμπίμπης και εκείνος αποχαιρέτησε το περιφερειακό συμβούλιο και ευχαρίστησε για τη συνεργασία.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ