ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Όλοι μαζί για να πάει η Ήπειρος μπροστά!

Νέα

Μια νέα θητεία για τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί μετά το τέλος της τελετής ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου.
Άπαντες παρόντες με πλατιά χαμόγελα υποσχέθηκαν να εργαστούν για την προώθηση των θεμάτων της Ηπείρου και να βοηθήσουν για την ανάπτυξη της περιοχής.
Παρουσία δύο γενικών γραμματέων του Υπουργείου Εσωτερικών, βουλευτών του νομού Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας και δημάρχων, πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και των νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει τον όροφο αλλά και τις σκάλες του διοικητηρίου, συγγενείς και φίλοι του περιφερειάρχη αλλά και των περιφερειακών συμβούλων που παρακολούθησαν την τελετή. Ανάμεσα σε αυτούς ο κ. Ιωάννου και η Τατιάνα Αβέρωφ, στους οποίους και έκανε ειδική μνεία ο περιφερειάρχης στην ομιλία του.
Στην τελετή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς, Βασίλειος Γιόγιακας, Γ. Στύλιος, Μερόπη Τζούφη, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπ. Εσωτερικών Μιχαήλ Σταυριανουδάκης και Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο πρώην Υπουργός Σταύρος Μπένος, Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, του Πανεπιστημίου, άλλων φορέων και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμούς και ευχές στον Περιφερειάρχη και στους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Δένδιας, Εθν. Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως, Υγείας Β. Κικίλιας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γ. Γεραπατρίτης, ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκ. Στεφανής, 0ι βουλευτές Στ. Καλογιάννης, Μ. Κεφάλα, Στ. Γιαννάκης κ.ά.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος
Ο Μητροπολίτης ζήτησε από όλους να συνεργαστούν ώστε «όλοι μαζί να δούμε τον τόπο να προκόβει».
Μετά την θρησκευτική τελετή ακολούθησε ο πολιτικός όρκος.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων που βρίσκονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων
Από το Κοινό των Ηπειρωτών, ο επικεφαλής κ. Γιώργος Ζάψας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα κάνουν για να πετύχει η περιφερειακή αρχή και να πάει ο τόπος μπροστά: «Θέλουμε να πετύχει η περιφερειακή αρχή και θα εργαστούμε για αυτό. Θα είμαστε δίπλα στις μεγάλες αποφάσεις. Και οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να αφορούν στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας».
Από την παράταξη Ήπειρος Όλον, ο επικεφαλής κ. Δημήτρης Δημητρίου αναφερόμενος στον κόσμο ευχήθηκε καλή θητεία και είπε ότι: «Η παράταξή θα προσφέρει και θα συνεισφέρει για το καλό της Ηπείρου».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Οριζόντων» Σπύρος Ριζόπουλος μίλησε για τα πάθη που έχουν καταλαγιάσει και ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους δίνοντας συγχαρητήρια στον Αλέκο Καχριμάνη για την επανεκλογή του: «Τα πάθη έχουν καταλαγιάσει και είναι ώρα να συγχαρούμε την Περιφερειακή Αρχή. Έχουμε την γνώση, την εμπειρία και την διάθεση να προσφέρουμε. Θα μας βρείτε κοντά σας σε ότι πάει την Ήπειρο μπροστά και θα σας δυσκολέψουμε σε ότι την πάει βάδην» είπε μεταξύ άλλων.
Από την Λαϊκή Συσπείρωση ο κ. Γιώργος Πρέντζας υποστήριξε ότι το έργο του συμβουλίου είναι σημαντικό και πρέπει να είναι αποδοτικό: «Το Συμβούλιο έχει να παίξει συγκεκριμένο ρόλο, τα αντικειμενικά δεδομένα που έχουμε δεν είναι τα καλύτερα».
Από την «Ανυπότακτη Ήπειρο» ο κ. Κώστας Νουτσόπουλος ευχήθηκε σε όλους και κάλεσε όλους να εργαστούν για το καλό της περιοχής: «Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, εύχομαι όλοι μαζί να δουλέψουμε για το καλό της Ηπείρου».
Από την ΑΡΠΗ ο επικεφαλής κ. Νίκος Ζήκος είπε ότι δεν θα αλλάξουν και πολλά και τάχτηκε υπέρ των διεκδικήσεων: «Δεν περιμένουμε να αλλάξουν πολλά και τα επόμενα χρόνια. Ελπίζουμε ο λαός να διεκδικήσει».
Από την Ελληνική Αυγή ο κ. Κώστας Αναγνώστου ευχήθηκε σε όλους και ζήτησε να εργαστούν όλοι για το κοινό καλό: «Εύχομαι υγεία σε όλους, να έχουμε συναίνεση και να δουλέψουμε για το καλό της Ηπείρου»
Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, χαρούμενος μιας και χθες ήταν και η ονομαστική του εορτή, ευχήθηκε σε όλους νέους και παλιούς υγεία ενόψει της νέας περιόδου που ξεκίνησε με την ορκωμοσία.
Με λόγια καρδιάς και εκτός κειμένου όπως ο ίδιος είπε, αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν πετύχει αλλά και σε όλα όσα θέλουν να πετύχουν για την Ήπειρο. Ο κ. Καχριμάνης εμφανίστηκε αποφασισμένος να πάει ακόμη πιο μπροστά την Ήπειρο με δουλειά, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα ενώ αναφέρθηκε στην δέσμευση του πρωθυπουργού να συναντά τους περιφερειάρχες όλης της χώρας μια φορά το δίμηνο ώστε να συζητούν από κοινού και να προωθούν λύσεις για τα μεγάλα ζητήματα της εκάστοτε περιοχής. «Εμείς είμαστε με την Κυβέρνηση της Ηπείρου. Έτσι θα πορευτούμε, έτσι και θα συνεχίσουμε. Η Ήπειρος έχει έναν ποιοτικό πρωτογενή τομέα, μια παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τον τουρισμό που παίρνουμε τη θέση που μας πρέπει. Δρούμε με διαφάνεια, νομιμότητα, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα», τόνισε.
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων, του προέδρου τους Διαζώματος Σταύρου Μπένου, αλλά και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου ανάληψης καθηκόντων.

H σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Π.Ε. Άρτας: Ψαθάς Βασίλειος, Πατήλας Κωνσταντίνος, Κατέρης Ιωάννης, Σίμου- Τάσιου Αναστασία, Βαρέλης Δημήτριος, Φώτης Φώτιος.
Π.Ε. Ιωαννίνων: Νάκου- Δασούλα Αγνή, Σιαράβας Κωνσταντίνος, Πότσης Οδυσσέας, Τσιάρα Σταυρούλα, Ναυρόζογλου Παναγιώτα, Γοργόλης Βασίλειος, Γκαρτζονίκας Ηλίας, Γαϊτανίδης Πρόδρομος, Μητροκώστα Παναγιώτα, Παπαχρήστου Βασίλειος, Λαζάνης Χαρίλαος, Παργανάς Σταύρος, Καλούδης Βασίλειος.
Π.Ε. Θεσπρωτίας: Πιτούλης Θωμάς, Μπραΐμη- Μπότση Σταυρούλα, Λάμπρου Αλκιβιάδης, Δηλαβέρη Ρεγγίνα, Σπανοπούλου- Σάρρα Ηλιάνα.
Π.Ε. Πρέβεζας: Ιωάννου Στράτος, Γούσης Χρήστος, Σπυρέλης Μιχαήλ, Ματσίρας Χρήστος, Γκούμας Αχιλλέας

«ΚΟΙΝΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
Π.Ε. Άρτας: Τρομπούκης Δημήτριος, Γκίζα Ουρανία
Π.Ε. Θεσπρωτίας : Σακαρέλης Δημήτριος
Π.Ε. Ιωαννίνων: Ζάψας Γιώργος, Σπέγγος Αριστείδης- Δημήτριος, Λέκκα Χριστίνα.
Π.Ε. Πρέβεζας : Κορωναίος Θεόδωρος

«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»
Π.Ε. Άρτας: Νάνος Ευστάθιος
Π. Ε. Ιωαννίνων: Ριζόπουλος Σπυρίδων , Βλέτσας Αθανάσιος.
Π.Ε. Θεσπρωτίας : Γκαμπρέλας Δημήτριος
Π.Ε. Πρέβεζας: Παππάς Δημήτριος

«ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΩΝ»
Π.Ε. Ιωαννίνων: Δημητρίου Δημήτριος Κιτσανού Μαργαρίτα, Λιούρης Θεοχάρης.
Π.Ε. Πρέβεζας: Φραγγούλης Παύλος

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Π.Ε. Ιωαννίνων: Πρέντζας Γεώργιος, Ζέκα- Πάσχου Κωνσταντίνα
Π.Ε. Πρέβεζας: Κωτσαντής Κωνσταντίνος

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Ζήκος Νικόλαος (Π.Ε. Ιωαννίνων)

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ
Νουτσόπουλος Κωνσταντίνος (Π.Ε. Άρτας)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Αναγνώστου Κωνσταντίνος (Π.Ε.Ιωαννίνων)
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ