Τ. Καλογιάννη: «Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις ανεξαρτητοποιήσεις»

Νέα

Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην ανεξαρτητοποίηση των κ.κ. Αιβατίδη και Παππά. Η επικεφαλής υποστηρίζει ότι δεν ήταν ενήμερη για τις ενέργειες των δυο αντρών και ενημερώθηκε από τις διαδικτυακές σελίδες για τη δήλωση που κατέθεσαν υπόψην του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ενημερωθήκαμε από διαδικτυακές σελίδες για τη δήλωση που κατέθεσαν οι κκ. Ιωάννης Αϊβατίδης και Αριστείδης Παππάς στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, περί ανεξαρτητοποιήσεώς τους από την παράταξή μας.
Δηλώνουμε τα παρακάτω:
– Η πρωτοβουλία τους αυτή, πραγματοποιείται χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση της παράταξής μας, με απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς όλα τα μέλη της.
– Είναι γνωστό στη Δημοτική Ομάδα μας, ότι η παράταξή μας συμμετείχε σε συζητήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία με την παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του κ. Δημάρχου, βάσει προγραμματικών αρχών και ειλικρίνειας και όχι για σύμπραξη παρατάξεων, δηλαδή ενοποίηση των παρατάξεων.
Μοναδικός στόχος θα ήταν η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας του Δήμου και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας.

– Για όλες τις συζητήσεις που έγιναν, όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας μας ενημερώνονταν αμέσως και αναλυτικά.
– Όλα τα ανωτέρω παρακάμφθηκαν από τους δύο ανεξαρτητοποιηθέντες, που φαίνεται ότι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Ο χρόνος θα δείξει.
– Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξή μας δεν μετείχε σε διαδικασίες προεκλογικών «υποστηρίξεων» ή «συμμαχιών», με απώτερο στόχο την ανάληψη «ρόλων» και την κατάληψη «θέσεων».
Τέλος, ευχαριστούμε τους κκ. Ιωάννη Αϊβατίδη και Αριστείδη Παππά για την, μέχρι χθες, προσφορά τους στην παράταξη» καταλήγει. Να υπενθυμίσουμε ότι οι κ.κ. Αιβατίδης και Παππάς ορίστηκαν χθες Τετάρτη από τον δήμαρχο αντιδήμαρχοι του δήμου Ιωαννιτών.

Η αντίδραση για τους αντιδημάρχους
Με μια αιχμηρή ανακοίνωση τοποθετήθηκε η παράταξη της κ. Καλογιάννη και για την τοποθέτηση των ανεξαρτητοποιηθέντων δημοτικών συμβούλων της συμβούλων σε θέσεις αντιδημάρχων.
«Πριν αλέκτορα φωνήσαι, οι δύο ανεξαρτητοποιηθέντες από την παράταξη ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023, διορίστηκαν σε θέσεις Αντιδημάρχων, στο ανακοινωθέν σχήμα διοίκησης του Δήμου μας, της σύμπραξης των παρατάξεων: ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Δημάρχου κ. Μωυσή, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ του κ. Ν. Γκόντα και ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ του κ. Α. Μπαρτζώκα.
Ο κύριος Δήμαρχος ενώ ευαγγελίζοταν το νέο, υιοθετεί πρακτικές του παρελθόντος», αναφέρεται.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ