Στόχος η δυναμική παρουσία ως θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας

Νέα

Αφορμή για στοχοθεσία αποτέλεσε η κοπή πίτας του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας καθώς, πέρα από την είσοδο σε νέα δεκαετία, μετρά λίγες μόνο ημέρες από τη σύσταση της νέας διοίκησής του.

Ο νέος πρόεδρος, Γ. Λυκοτραφίτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, στάθηκε στην ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων στον κόσμο των μηχανικών που θα συνεχίσει να έχει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του επιστημονικού τους ρόλου, καθώς επίσης και στην ενίσχυση του ρόλου του ως θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το ρόλο αυτό και ως θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας και των τοπικών φορέων, για την ενίσχυση της ισόρροπης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών», ανέφερε ο Γ. Λυκοτραφίτης.

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για το νέο τμήμα

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης μετέφερε τις ευχαριστίες της πανεπιστημιακής κοινότητας προς το ΤΕΕ για την υποστήριξη στην οργάνωση της Πολυτεχνικής Σχολής, ενόψει και της μελλοντικής συνεργασίας για το νέο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών.
Ο κ. Αλμπάνης έκανε μία εκτενή αναφορά στην εικόνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο ρόλο που διαδραματίζει για την τοπική οικονομία, εκφράζοντας ωστόσο την έντονη ανησυχία του, ζητώντας τη βοήθεια του ΤΕΕ στο θέμα που έχει προκύψει με την προοπτική ισοτιμίας των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΤΕΙ.
Χαιρετισμό ακόμη στην εκδήλωση απηύθυναν ο περιφερειακός σύμβουλος Χ. Λαζάνης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Βάββας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου.