Σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα του οδοφωτισμού

Νέα

Σε εκκρεμότητα έμεινε μετά τη συνεδρίαση της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα του οδοφωτισμού με LED, το οποίο θα συζητηθεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις.
Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, που έχει συζητηθεί ήδη από την προεκλογική περίοδο, ο Θωμάς Μπέγκας, από τη θητεία του οποίου είχε ξεκινήσει ο διαγωνισμός, άσκησε κριτική στην απόφαση ακύρωσης από την Οικονομική Επιτροπή και εκτίμησε πως, βάσει της σχεδίασης της παρούσας δημοτικής αρχής, θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για την περάτωση του έργου.
Από την πλευρά του ο Μωυσής Ελισάφ απάντησε πως η Οικονομική Υπηρεσία τον ενημέρωσε ότι για να προχωρήσει ο διαγωνισμός θα πρέπει να αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη. «Η δημοτική αρχή πήρε την απόφαση να ακυρώσει τη διαδικασία, όχι να επιλέξει με ποιον τρόπο να τη συνεχίσει. Ακυρώσαμε το διαγωνισμό αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε κάποια απόφαση. Συζητάμε να δούμε τι θα κάνουμε, αλλά δεν αποφασίσαμε. Τα στοιχεία θα δοθούν σε όλους άμεσα, ώστε να ενημερωθούν και να συζητήσουμε το θέμα με την πρώτη ευκαιρία στο δημ. συμβούλιο», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.
Ο Θ. Γιωτίτσας απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του δημάρχου (ή της Διεύθυνσης Οικονομικών) λέγοντας, ότι η πίστωση έχει εγκριθεί να μεταφερθεί από τον προϋπολογισμό του 2019 σε αυτόν του 2020 επομένως, δεν προκύπτει καμία αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Η κα. Καλογιάννη που πήρε το λόγο στη συνέχεια, υποστήριξε, ότι με την απόφασή της η δημοτική αρχή επέλεξε να χάσει πολύτιμο χρόνο για ένα έργο καίριας σημασίας για την πόλη.
Οι άλλοι επικεφαλής υποστήριξαν ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα, αφού όμως υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συμβούλων, επομένως σε κάποιο από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια.