Προκάτ γυμναστήριο αλλά υψηλών προδιαγραφών

Νέα

Μια απρόσμενη εξέλιξη για τα τοπικά αθλητικά δρώμενα φέρνει η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου το προκάτ κλειστό γυμναστήριο που σήμερα είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.
Αυτό, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, προέκυψε από τη συνάντηση που είχε μαζί του και τη συζήτηση που ακολούθησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Development S.A. κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το πρώην αεροδρόμιο. Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από τη μελέτη που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, υπολογίζεται περίπου στα 15 εκ. ευρώ, ενώ το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης του προκάτ είναι κατά πολύ μικρότερο.
Η εξέλιξη αυτή αλλάζει άρδην τα όσα ήταν γνωστά για τη δημιουργία δεύτερου κλειστού στα Γιάννενα ενώ δημιουργεί νέα δεδομένα για τα σωματεία της πόλης που ασχολούνται με αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστό χώρο.
Η πρώτη συζήτηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη έγινε πριν από έναν περίπου μήνα και μόλις την Πέμπτη το θέμα αποτέλεσε το αντικείμενο νέας συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας LAMDA κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το αεροδρόμιο.
Τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η εταιρεία εξέφρασαν την συγκατάθεσή τους στην πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου να παραχωρηθεί η λυόμενη εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε για τους αγώνες ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Η πιθανή παραχώρηση της εγκατάστασης στην Περιφέρεια Ηπείρου δημιουργεί νέα δεδομένα και για την προοπτική της χωροθέτησής του, που είναι προφανές για λόγους μεγέθους και χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που καταλαμβάνει, ότι δεν μπορεί να είναι το οικοδομικό τετράγωνο στο Βοτανικό.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Αλ. Καχριμάνης τόνισε ότι όπως προέκυψε από τη μελέτη και τις προμετρήσεις κόστους που είχαν ζητηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία για το 2ο Κλειστό στο Βοτανικό, ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 15 εκ. ευρώ. Από αυτά ποσό 5 εκ. είναι δεσμευμένο από την παλιά ΣΑΕ 016 στο Π.Δ.Ε, όμως και πάλι η απόσταση μέχρι την κάλυψη του συνολικού κόστους κατασκευής είναι τεράστια.
Αντιθέτως, με τους πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης εκ νέου της προκάτ εγκατάστασης μπορεί να είναι και κάτω από 2 εκ. ευρώ.
Ο κ. Καχριμάνης πρόσθεσε πως υπάρχει συνεργασία και επαφή με τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ και για τη νέα προοπτική, όπως και για την χωροθέτηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου είτε στα Καρδαμίτσια είτε σε έκταση 15 στρεμμάτων στο Κ. Νεοχωρόπουλο, που ανήκει στην Περιφέρεια.
«Είναι μία εγκατάσταση σε σχεδόν άριστη κατάσταση, με εξαίρεση το παρκέ που έχει αφαιρεθεί και θεωρούμε ότι είναι μία εξαιρετική ευκαιρία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης που απάντησε και σε ερώτηση για το οικόπεδο στο Βοτανικό το οποίο προορίζεται για ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου εάν ευοδωθεί η παραπάνω προσπάθεια.