Πολλαπλά προβλήματα από τον αέρα στο λεκανοπέδιο

Νέα

Μικρά αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που σάρωσαν το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.
Ανάμεσα στα «θύματα»… του αέρα και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας που έπεσε για να στηθεί λίγες ώρες αργότερα όταν είχαν κοπάσει οι άνεμοι.
Παρά το γεγονός ότι ήταν στερεωμένο το δέντρο δεν άντεξε την ένταση και έπεσε ευτυχώς χωρίς αλλά προβλήματα και τραυματισμούς.
Τα συνεργεία του δήμου και οι ειδικοί του στολισμού έσπευσαν στο σημείο και με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προχώρησαν στη λήψη μέτρων ασφαλείας, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τα πεσμένα καλώδια. Λίγη ώρα αργότερα το δέντρο στήθηκε και πάλι στην πλατεία της πόλης.
Στο μεταξύ, εξαιτίας του κυματισμού της λίμνης Παμβώτιδας δημιουργήθηκαν προβλήματα παγετού στην παραλίμνιο ενώ για κάποιες ώρες διεκόπη και η κίνηση των καραβιών από και προς Νησί.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς βρέθηκε στην κεντρική πλατεία ώστε να συνδράμει στην αποκατάσταση ανέγερσης του χριστουγεννιάτικου δέντρου ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις ενέργειες που κάνουν ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν. «Το δέντρο έπεσε τα ξημερώματα ενώ ευτυχώς δεν είχαμε άλλα σοβαρά προβλήματα από τον αέρα. Στο παραλίμνιο ο έντονος κυματισμός της λίμνης προκάλεσε προβλήματα και ήδη έχουμε κάνει ρίψη αλατιού σε διάφορα σημεία ενώ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους πεζούς καθώς σε ορισμένα σημεία καλύπτονται από πάγο και πεζοδρόμια», είπε ο κ. Παππάς.
Σε εγρήγορση βρίσκεται και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα ειδικά στα ορεινά σημεία και όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις. Σε εξέλιξη είναι και η ρίψη αλατιού όπου είναι αναγκαίο.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ