Πλησιάζει η ώρα των εγκαινίων για το Πολυδύναμο Κέντρο

Νέα

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια θα καλέσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ευάγγελος Καρβούνης να κόψουν την κορδέλα στην τελετή εγκαινίων που σχεδιάζεται να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, στο Πολυδύναμο του Χατζηκώστα.
Όλα είναι έτοιμα και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης του αλκοολισμού και της βοήθειας σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, το Πολυδύναμο θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του Σεπτεμβρίου καθώς ολοκληρώνονται όλα τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις προσλήψεις και τον εξοπλισμό ενώ μένει η σύνδεση με το δίκτυο τηλεφωνίας.
Ο κ. Καρβούνης ερωτηθείς υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την λειτουργία του Κέντρου. Λειτουργία την οποία αναμένουν πολίτες από όλη την Ελλάδα καθώς υπάρχει σε όλη τη χώρα μόλις μια ακόμη μονάδα.
Να θυμίσουμε ότι για την λειτουργία του Κέντρου έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΕΣΥ, του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ. Η συνεργασία αυτή που έμοιαζε ανέφικτη, άνοιξε και το δρόμο για όλα τα υπόλοιπα θέματα.
Η δομή αποτέλεσε προτεραιότητα για την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και για το σύνολο των φορέων. Στόχος, ήταν αφενός να τεθεί σε λειτουργία το Πολυδύναμο που ήταν σε εγκατάλειψη χρόνια και αφετέρου να υπάρξει δομή για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.
Η δομή άλλωστε έρχεται να καλύψει την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών εξαιτίας και της αύξησης των αναγκών σε αυτόν τον τομέα.
«Έχουμε καλέσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα εγκαίνια ενώ θα στείλουμε πρόσκληση και στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δομή είναι σημαντική για τη χώρα και για την περιοχή μας».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ