ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ- Συλλογή τροφίμων και ρούχων για τους σεισμοπαθείς

Νέα

Στη συντονισμένη παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τον σεισμό στην Αλβανία στρέφονται πλέον πολυάριθμοι φορείς σε όλη τη χώρα και ανάμεσά τους είναι και η Περιφέρεια Ηπείρου που από σήμερα Τρίτη και για μία εβδομάδα, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνει είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης στο διοικητήριο της Περιφέρειας και στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.
Η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου – Δασούλα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες και τους φορείς να προσφέρουν ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους για τη βοήθεια χιλιάδων πληγέντων που έχουν μείνει άστεγοι.
Όπως εξήγησε η κα Νάκου αλλά και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κα Καμπούρη υπάρχει άμεση ανάγκη για την προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας, κονσερβοποιημένων – τυποποιημένων τροφίμων, κλινοσκεπασμάτων, ειδών υγιεινής και απορρυπαντικών, αλλά και ρούχων για ηλικιωμένους,
Οι προσφορές των ειδών θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο ισόγειο του διοικητηρίου της Περιφέρειας στα γραφεία 128 και 129.

Δράση και από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου καλεί τους συμπολίτες μας σε συλλογή ειδών διατροφής μακράς διάρκειας καθώς και χειμερινών ρούχων – κλινοσκεπασμάτων για την ανακούφιση των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό στην γειτονική Αλβανία.
Τα είδη θα συλλέγονται στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΑμεΑ Ιωαννίνων «Νεομάρτυρας Γεώργιος», Συνοικισμός Πεντέλης, Ιωάννινα την Δευτέρα και Τρίτη 2 & 3 Δεκεμβρίου από 7.30πμ έως 14.30μμ.
Θερμή παράκληση τα είδη διατροφής να είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Ενδεικτικά είδη:
Κονσέρβες όλων των ειδών.
Γάλα τύπου εβαπορέ και χυμοί.
Μπισκότα αλμυρά και γλυκά, αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες) και δημητριακά.