ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Πιάνουν δουλειά γνώριμα και νέα μέλη

Νέα

Από νωρίς έπιασε δουλειά η νέα σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου που το πρωί της Κυριακής εξέλεξε μετά από μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσας περιφερειακής συμβούλου κ. Αγνής Νάκου –Δασούλα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου όπως και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
Από τους εκλεγέντες πολλοί είναι γνωστοί για το έργο που έχουν επιτελέσει κατά την προηγούμενή τους θητεία ενώ υπάρχουν και νέα πρόσωπα, που εισήλθαν για πρώτη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και φαίνονται πρόθυμα να εργαστούν από τις καινούριες θέσεις που κατέκτησαν.
Τα μέλη του Σώματος καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογική διαδικασία.
Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Σταύρος Παργανάς (από την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη»). Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Σακαρέλης (από το Κοινό Ηπειρωτών) και Γραμματέας ο κ. Δημήτριος Γκαμπρέλας (από τους Ορίζοντες Ηπείρου).
Τις ευχαριστίες τους προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους εξέφρασαν μετά την εκλογή τους τα μέλη του Προεδρείου.
Ο κ. Παργανάς στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Είναι τιμητικό για όλους μας το αξίωμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αξίωμα που παρέχει δικαιώματα αλλά και δημιουργεί και υποχρεώσεις, όπως αυτά αναφέρονται στο Ν. 3852/2010 όπως τροποποιηθείς ισχύει σήμερα. Να γνωρίζετε ότι τα δικαιώματα τόσο των πολιτικών παρατάξεων όσο και κάθε συμβούλου ατομικά θα γίνουν απολύτως σεβαστά και θα σας παρασχεθεί κάθε δυνατότητα για την ακώλυτη άσκησή τους.
Οι υποχρεώσεις εκάστου εξ ημών, το ήθος και η ευπρέπεια που πρέπει να σας διακρίνει κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, δεν είναι θέμα επιβολής νόμου αλλά επιβάλλεται από άγραφους κανόνες ορθής πολιτικής συμπεριφοράς.
Κανόνες, που πολλές φορές δεν τηρούνται κατά την προεκλογική περίοδο όπου επικρατεί αμετροέπεια, απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά. Έναντι των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Αυτά στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είναι χώρος παραγωγής του διαλόγου με πολιτικό πολιτισμό θα είναι ανεπίτρεπτα. Όποιος επιχειρήσει τέτοιου είδους συμπεριφορά, να γνωρίζει ότι θα τύχει των αυστηρότερων κυρώσεων που προβλέπει ο κανονισμός χωρίς, εκπτώσεις, χωρίς διακρίσεις. Να γνωρίζετε ότι όλοι σας θα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύσσετε τις θέσεις σας, τις προτάσεις να ασκείτε την κριτική σας για οποιαδήποτε ζήτημα. Δε χρειάζονται αέναες πολιτικές συζητήσεις, αλλά διάλογος που οδηγεί σε πρακτικά αποτελέσματα, σε λύσεις προβλημάτων.
Ελπίζω στη συνεργασία όλων ώστε μέσα από την διαφορετική πολιτική προσέγγισε να πετύχουμε το άριστο για τον τόπο μας».
Αντιρρήσεις για τη διαδικασία εξέφρασε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος αναφέροντας μέσω γραπτής του ανακοίνωσης πως ενώ είχε συμφωνηθεί να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων, τελικά ο Περιφερειάρχης έληξε τη συνεδρίαση χωρίς να τους δώσει το λόγο,

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνέχεια εξέλεξε την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που έχει την εξής σύνθεση:

Τακτικά μέλη:

Από την πλειοψηφία:
Ιωάννης Κατέρης
Πρόδρομος Γαϊτανίδης,
Παναγιώτα Ναυρόζογλου
Δημήτρης Βαρέλης
Βασίλειος Καλούδης
Από τη μειοψηφία:
Γιώργος Ζάψας (Κοινό Ηπειρωτών)
Δημήτρης Παππάς (Ορίζοντες Ηπείρου)
Κιτσανού Μαργαρίτα (Ήπειρος Όλων)

Αναπληρωματικά μέλη:

Από την πλειοψηφία:
Αναστασία Σίμου- Τάσιου
Σταυρούλα Μπότση- Μπραΐμη
Χάρης Λαζάνης
Αχιλλέας Γκούμας
Παναγιώτα Μητροκώστα
Από την Μειοψηφία:
Αριστείδης Σπέγγος (Κοινό Ηπειρωτών)
Ευστάθιος Νάνος (Ορίζοντες Ηπείρου)
Θεοχάρης Λιούρης (Ήπειρος Όλων)