ΠΑΡΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ – Συνολική πρόταση αξιοποίησης τον Μάρτιο

Νέα

Και πάλι άνοιξε ο φάκελος αξιοποίησης του Πάρκου Πυρσινέλλα με αφορμή την έγκριση παραχώρησης που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων για τη διοργάνωση Φεστιβάλ Γαστρονομίας.
Το αίτημα του Επιμελητήριου για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η δημοτική αρχή κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης εάν και πότε σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι Φ. Βάββας και Γ. Αρλέτος αντίστοιχα απάντησαν, ότι η δημοτική αρχή επεξεργάζεται και θα καταθέσει στο δημ. συμβούλιο μία συνολική πρόταση αξιοποίησης του Πάρκου εντός του Μαρτίου.
Ο κ. Βάββας τόνισε, ότι το Πάρκο θα αξιοποιηθεί με την ενίσχυση χρηματοδοτικών πηγών όπως είναι το «Πράσινο Ταμείο» και άλλες, ενώ ο κ. Αρλέτος ενημέρωσε το Σώμα, πως ο δήμος Ιωαννιτών έχει προσλάβει από το 2018 έναν αρχιτέκτονα μηχανικό και έναν μηχανικό περιβάλλοντος, που ετοιμάζουν τη συνολική πρόταση αξιοποίησης του Πάρκου.