Παίρνει θέση ο Ναός του Αγίου Παϊσίου – Σε λειτουργία μέχρι τον Μάρτιο

Νέα

Άρχισε να παίρνει μορφή ο Ναός του Αγίου Παϊσίου στα Γιάννενα καθώς το Σάββατο το πρωί έφτασαν τα πρώτα οχτώ από τα συνολικά 17 τμήματα του κτηρίου, που πήραν τη θέση τους στον χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών πάνω από το Πολυκλαδικό.

Η μεταφορά έγινε με φορτηγά από τη Θεσσαλονίκη και για την τοποθέτηση επιστρατεύτηκε ένας μεγάλος γερανός. Πρώτα κατασκευάσθηκε το κτίριο, στη συνέχεια τεμαχίστηκε και μεταφέρεται πλέον για να συναρμολογηθεί ξανά ως το τέλος της εβδομάδας. Μέσα σε ένα ή ενάμιση μήνα αναμένεται ο ναός να μπει σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοιου μεγέθους κατασκευή ναού, που θα φτάνει 250 τμ και συνολικά πάνω από 300 τμ.

 

Θυρανοίξια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων υπενθύμισε ακόμα ότι στις 3 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί και το Πατριαρχείο και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να οριστικοποιηθεί η επίσκεψή του στα Γιάννενα στα θυρανοίξια του ναού. Η επίσκεψη αναμένεται να γίνει στα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού και με την ευκαιρία θα μπορούσαν να γίνουν τα εγκαίνια και σε άλλες δράσεις της Μητρόπολης όπως το Τυροκομείο της Βελλάς ή το Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που θα είναι έτοιμο τους επόμενους δύο μήνες. Τέλος, όπως σημειώθηκε η Ιερά Μονή Βατοπεδίου δώρισε έναν παρεκκλήσιο 60 τμ το οποίο και θα τοποθετηθεί στο πάρκο ανακύκλωσης ως το καλοκαίρι.