ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ – Κλειστή θα είναι η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων

Νέα

Κλειστή θα είναι η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων όλο τον Αύγουστο, όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με το καταστατικό.
Η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Βάγια Οικονομίδου αναφέρθηκε στις εργασίες που θα γίνουν όλο τον Αύγουστο καθώς ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού είναι και αυτός της ετήσιας τακτοποίησης, του καθαρισμού και της απολύμανσης τόσο του υλικού όσο και του χώρου του κτιρίου της Βιβλιοθήκης.
«Οι εργασίες αυτές είναι απολύτως απαραίτητες, λόγω του μεγάλου όγκου τεκμηρίων που περιλαμβάνονται στη συλλογή της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής  Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων και, κυρίως, λόγω του μεγάλου αριθμού παλαιοτύπων, που απαιτούν ιδιαίτερη αντιμετώπιση και καθαρισμό, προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση» τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Οικονομίδου που εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια της καθώς σε αντίθεση με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων εκείνο του Ιονίου που έχει και σχετικό τμήμα δεν στέλνει φοιτητές για πρακτική άσκηση στην Βιβλιοθήκη «Δεν ξέρουμε γιατί δεν έρχονται φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Ιονίου που θα μπορούσαν και να βοηθήσουν και να εκπαιδευτούν καθώς το αντικείμενό τους καλύπτεται από όσα κάνουμε εμείς εδώ» είπε, ενώ εξήρε την συνεργασία με το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που και φέτος φρόντισε ώστε φοιτητές των Τμημάτων Ιστορικού, ΦΠΨ να κάνουν την πρακτική τους στην Ιστορική Βιβλιοθήκη συμβάλλοντας στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους.
Να σημειώσουμε ότι υπάλληλοι, με εξαίρεση όσων έχουν κανονική άδεια, βρίσκονται στην υπηρεσία και, παράλληλα, με τις διοικητικές και οικονομικές εργασίες, πραγματοποιούν τις απαραίτητες βιβλιοθηκονομικές εργασίες.
Τέλος, οι επιστροφές των βιβλίων μπορούν να γίνονται κανονικά, στη θυρίδα επιστροφής των βιβλίων (διπλά στην κεντρική είσοδο), ενώ οι ανανεώσεις των δανεισμών στα τηλέφωνα της Γραμματείας (26510 72863 και 83446).
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ