ΟΑΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές

Νέα

Η Διευθύντρια της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ Ιωαννίνων Μαρία Μπινάτση ενημερώνει ότι στη Σχολή θα εισαχθούν 240 μαθητές/τριες σε 12 ειδικότητες για το σχολικό έτος 2019-2020 .

Αιτήσεις υποβάλλονται έως 30 Αυγούστου στην Γραμματεία της ΕΠΑ.Σ Ο.Α.Ε.Δ (3Ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών, τηλ.: 26510 40858) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:30 έως 14:30.

Η φοίτηση είναι διετής, εφαρμόζεται το Δυικό Σύστημα Μαθητείας και οι μαθητές/τριες αμείβονται με 21,78 ευρώ την ημέρα σε όλη τη διάρκεια της φοίτησης τους για την Πρακτική τους Άσκηση, που πραγματοποιούν σε επιχειρήσεις. Σε όλη τη διάρκεια της Πρακτικής τους υπάγονται στην ασφάλιση του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος και σε χρήμα και όλος ο χρόνος ασφάλισης τους είναι συντάξιμος.

Παρέχονται ακόμη:

– Επίδομα Στέγασης (120 ευρώ τον μήνα)

– Επίδομα Σίτισης (6,30 ευρώ την ημέρα)

– Δωρεάν βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό

– Μειωμένο εισιτήριο αστικών και υπεραστικών μετακινήσεων

– Αναβολή στράτευσης

Η φοίτηση τους πραγματοποιείται σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι/όσες έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 έως 2003 και διαθέτουν ενδεικτικό Α΄ τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ (για την απόκτηση άλλης ειδικότητας) .

Οι διαθέσιμες ειδικότητες είναι:

– Αισθητικής Τέχνης

– Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

– Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών

– Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

– Κομμωτικής Τέχνης

– Μαγειρικής Τέχνης

– Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων

– Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου

– Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών

– Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

– Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου

– Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων