Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ 37 ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – «Πρώτα θα αποφασίσει η κυβέρνηση για τα νέα τμήματα» λέει ο πρύτανης

Νέα

Η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, είναι εκείνη που θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τα 37 νέα πανεπιστημιακά τμήματα τα οποία αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά, δε μπήκαν σε λειτουργία.
Ανάμεσα σε αυτά τα τμήματα- που παραμένουν σε εκκρεμότητα, και τρία από τα οκτώ συνολικά τμήματα που δημιουργήθηκαν με την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με απόφαση Γαβρόγλου.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ερωτηθείς για τα τρία αυτά τμήματα που είναι τα Τμήματα Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής με έδρα την Άρτα καθώς και το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, με έδρα την Ηγουμενίτσα, ξεκαθάρισε ότι η Σύγκλητος δεν έχει πάρει απόφαση και δεν θα πάρει, πριν η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ξεκαθαρίσει τι θα πράξει με την λειτουργία τους και φυσικά με την ανάλογη στελέχωση και χρηματοδότηση τους.
Πάντως, το χρονικό περιθώριο υπάρχει καθώς οι όποιες αποφάσεις έχουν ορίζοντα μέχρι τον Απρίλιο του 2020. «Είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση να αποφασίσουμε για την λειτουργία των τμημάτων όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη στελέχωση των ήδη λειτουργούντων τμημάτων» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι θέμα που αφορά μόνο στα Γιάννενα αλλά όλη την Ελλάδα καθώς μιλάμε για 37 τμήματα που είναι σε εκκρεμότητα».

Κοντός ψαλμός…
Κοντός ψαλμός… για τις όποιες αποφάσεις μιας και η Σύνοδος των Πρυτάνεων θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου ενώ σύμφωνα με τον κ. Αλμπάνη μέχρι τις 10 Οκτωβρίου αναμένεται από το Υπουργείο Παιδείας να έχει αποσαφηνίσει το θέμα των σε εκκρεμότητα τμημάτων που ιδρύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και «κληροδοτήθηκαν» στην σημερινή.
Όπως όλα δείχνουν λοιπόν ανάλογα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα κινηθούν και οι πρυτάνεις.

Βραχνάς η ΔΕΗ
Στο μεταξύ, τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν κυρίως την αποπληρωμή του χρέους στη ΔΕΗ που ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ, έθεσε υπόψη του υφυπουργού και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, ο Πρύτανης. Ο κ. Αλμπάνης ζήτησε συμβολή από το υπουργείο ώστε να μπορέσουν να εξοφλήσουν από το αποθεματικό την οφειλή και να ξεμπλοκάρουν το Πανεπιστήμιο που θα έχει και ένα σχετικό όφελος από την εφάπαξ εξόφληση. Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης θέματα που άπτονται με την οικονομική ενίσχυση αλλά και τα προγράμματα που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ