Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ – Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019

Νέα

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων οργανώνει, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Μουσείου Αργυροτεχνίας, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ειδικά σχεδιασμένες δράσεις ευαισθητοποίησης για ομάδες παιδιών στο χώρο του Ιτς Καλέ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδα Φίλιππας Φίλιος, οι δράσεις αυτές είναι πολλές και διαφορετικές και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες μικρούς και μεγάλους.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη, οι δράσεις ξεκινούν από τις 10.00 πμ έως τις 14:00 μμ και συνεχίζονται στις 16:00-18:00 μμ, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Συνολικά θα ενημερωθούν 210 παιδιά.
Στο μεταξύ, σήμερα, στις 11:00 πμ ώρα στην πλατεία Μαβίλη στο Μώλο, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας οργανώνει σε συνεργασία με την Υπηρεσία Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ, επίδειξη λειτουργίας των αυτόνομων σκαφών, στα πλαίσια του προγράμματος Horizon 2020, INCATCH. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων και αποδοτικών συστημάτων, τεχνολογιών και υπηρεσιών παρακολούθησης των υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής. Η επίδειξη στοχεύει στην ενημέρωση των φορέων σχετικά με τη διαχείριση, παρακολούθηση και προστασία των επιφανειακών υδάτων στην Ελλάδα.
«Καλούμε τους φορείς και την κοινωνία των Ιωαννίνων, να παραστούν και να παρακολουθήσουν την εφαρμογή αυτών των σύγχρονων τεχνολογιών» ανέφερε ο κ. Φίλιος.

Δακτυλίωση νεοσσών πελαργών
Την Πέμπτη, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων με τη συνεργασία της ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει στη δακτυλίωση των νεοσσών πελαργών σε πέντε φωλιές, για τη μελέτη της βιολογίας και της συμπεριφοράς των μεταναστευτικών κινήσεων, της αναπαραγωγικής διαδικασίας και τη διάρκειας ζωής τους. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί παλιότερα υπήρχαν στην πόλη μας πολλοί πελαργοί και τώρα εντοπίσαμε αυτές τις φωλιές και θέλουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία τους με την δακτυλίωση» είπε ο κ. Φίλιος.
Τέλος, την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 18:30 μμ στο Ιτς Καλέ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, πραγματοποιείται συναυλία με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και του Δημοτικού Ωδείου, της νεανικής ορχήστρας «Ντο ρε μι», υπό τη μουσική διεύθυνση του κ. Γεράσιμου Λώλη, τη διεύθυνση χορωδίας με την κα Κωνσταντίνα Μήλια και στο πιάνο την κα Πηνελόπη Λιαροστάθη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για πληροφορίες και περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων στο τηλ. 2651021834.

Προχωρά το μνημόνιο συνεργασίας
Ερωτηθείς ο κ. Φίλιος για την πορεία του μνημονίου συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσουν σε μια σειρά από παρεμβάσεις αλλά κυρίως να μπορούν να απορροφήσουν σχετικές χρηματοδοτήσεις από προγράμματα, απάντησε ότι όλα βαίνουν καλώς και προχωρά η διαδικασία που σύμφωνα με τον κ. Φίλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις σχετικές υπογραφές του μνημονίου μέσα στο επόμενο διάστημα.