Ο απολογισμός του απερχόμενου προέδρου Σπύρου Κωνσταντόπουλου

Νέα

Δημόσιο απολογισμό έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος.
Ο κ. Κωνταντόπουλος μετά από την συμπλήρωση της πενταετούς θητείας και λίγο πριν την εκλογή του νέου προέδρου όπου βασικοί διεκδικητές ήταν ο Μιχάλης Πλιάκος και ο Νίκος Καλαντζής, παρουσίασε όλα όσα έγιναν στην διάρκεια της θητείας του.
«Όλο αυτό το διάστημα ότι καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα του σωστού προγραμματισμού, της καλής οργάνωσης, της συλλογικής προσπάθειας, της σκληρής δουλειάς αλλά και της συνεργασίας της Διοίκησης με τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες. Δεν διστάσαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, δεν υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος, δεν κρύψαμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Καταπιαστήκαμε με όλα, δρομολογώντας και υλοποιώντας βήμα-βήμα Προγραμματικές Συμβάσεις και δεσμεύσεις. Πιστεύουμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατόν για την Ορθολογική Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Νομό Ιωαννίνων για να νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος που προχώρησε σε παρουσίαση των βασικών σημείων:
Όπως είπε, υπήρξε μείωση των τελών το 2016 προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά τους πολίτες κάτι που έγινε και το 2019 ακολουθώντας επιπλέον μείωση στα τέλη.
Προχώρησαν σε λύση του προβλήματος ογκοδών αντικειμένων στο Νομό Ιωαννίνων με τη λειτουργία του θρυματιστή στο ΧΥΤΑ Ελληνικού ενώ σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο είναι έτοιμη η μελέτη και έτοιμο να δημοπρατηθεί το έργο «Εκμετάλλευση Βιοαερίου στο ΧΥΤΑ Ελληνικού» αποδίδοντας έτσι στους πολίτες οικονομικά οφέλη.
Παράλληλα, όπως είπε έλυσαν «το πρόβλημα των στραγγιδίων, με δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αγωγό να είναι έτοιμος να λειτουργήσει μη έχοντας πλέον πρόβλημα υπερχείλισης του βιολογικού του ΧΥΤΑ Ελληνικού.
Ως κύριοι του έργου συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε, όλοι οι ΦοΔΣΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, στην υλοποίηση του Εργοστασίου των Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι με την Περιφέρεια Ηπείρου να έχει φυσικά τον πρωτεύοντα ρόλο ως Φορέας Υλοποίησης» ενώ αναφορά έκανε και στον της Διαχείρισης απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ελληνικού.
«Προσωπικά αποχωρώντας από τη θέση του Προέδρου του ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων μετά από 5 (πέντε) χρόνια, αισθάνομαι υποχρέωση να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες, την Περιφέρεια Ηπείρου που η συμβολή της ήταν καθοριστική για την εξέλιξη όλων των Έργων, τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, για την αποδοτική, εξαιρετική και δημιουργική συνεργασία μας. Να ευχαριστήσω την παράταξή μου που με πρότεινε ως Πρόεδρο στο ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων. Τέλος, οφείλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους πολίτες, τις τοπικές αρχές, τους φορείς που βοήθησαν όσο μπορούσανε στο έργο μας» κατέληξε ευχόμενος ο νέος πρόεδρος να προωθήσει τα θέμα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ