Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΡΤΣΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – Να εξεταστούν όλα τα δεδομένα για τη μεταφορά απορριμμάτων

Νέα

Για το αίτημα μεταφοράς απορριμμάτων από την γειτονική Λευκάδα αλλά και από την Αιγιαλεία στην μονάδα ΑΣΑ ρωτήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Κατηρτσίδης.
Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε μιας και συναποφασίστηκε να το δουν σε επίπεδο ΠΕΔ αλλά και με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των Φορέων Διαχείρισης.
Ο κ. Κατηρτσίδης υποστήριξε ότι θα πρέπει να δουν το θέμα σοβαρά καθώς δίνει διέξοδο για το ζήτημα της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας που πρέπει να πάει στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. «Θα υπάρχει σημαντικό όφελος και για τους δήμους αλλά και για τον ίδιο το Φορέα», είπε, ενώ ερωτηθείς για την αντοχή των ΧΥΤΑ απάντησε ότι «αντέχει για δυο χρόνια» ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «είναι το πρώτο ζητούμενο» που θα τεθεί και στη συζήτηση.
Ανέδειξε επίσης και το θέμα των κοινών υπουργικών αποφάσεων που απαιτούνται προκειμένου να μεταφερθούν απορρίμματα στην περιοχή μας από άλλες περιοχές μιας και προς το παρόν αυτό απαγορεύεται. «Εάν υπάρξουν και οι απαραίτητες κοινές αποφάσεις, δεν μπορεί να γίνει με απόφαση της Αποκεντρωμένης» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι όλα αυτά είναι ανοικτά και θα αποφασίσει για το ζήτημα η ΠΕΔ και οι Φορείς Διαχείρισης που σύντομα αναμένεται να συνεδριάσουν.
Έξι νέα συστήματα υπογειοποίησης αναμένεται να βάλει στο επόμενο διάστημα ο δήμος Ιωαννιτών σε διάφορα σημεία της πόλης σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο.
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης αναφέρθηκε στις διαδικασίες που προχωρούν ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει με την αποκομιδή ειδικά την Κυριακή λέγοντας «παρατηρείται κυρίως τις Κυριακές γιατί δεν γίνεται η αποκομιδή της Ανακύκλωσης και δεν γίνεται η αποκομιδή του Σαββάτου. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε μιας και δεν προβλέπεται στη σύμβαση αλλά θα πρέπει να το δει η νέα δημοτική αρχή μιας και όταν πρόκειται για αλλαγή συμβάσεων χρειάζεται μεγαλύτερη διεργασία».
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ