«Ναι» στον Ιωάννινα-Κακαβιά αλλά με προϋποθέσεις

Νέα

Μπορεί να θεωρείται αναγκαία η δημιουργία του τμήματος της Ιόνιας οδό που θα συνδέσει τα Γιάννενα με την Κακαβιά, όμως η χρηματοδότησή του είναι ένα θέμα που χωράει συζήτηση.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και η τοπική κοινωνία είναι αντίθετοι στο μοντέλο των συμβάσεων παραχώρησης σε εταιρείες, όπως έγινε με το σύνολο των οδικών έργων στη χώρα, στην περίπτωση φυσικά που επιλεγεί αυτό την πολιτική ηγεσία. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καψάλης μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Καραμανλή του έστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε την προώθηση του συγκεκριμένου έργου.
«Προφανώς και είμαστε απέναντι σε αυτό το μοντέλο, γιατί δε θέλουμε ούτε να σκεφτούμε, ότι οι λιγοστοί ακρίτες κάτοικοι της περιοχής του Πωγωνίου και ευρύτερα θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, για να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο, μέχρι τα Γιάννενα. Πιστεύουμε, ότι πρέπει να βρεθεί λύση με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία και με εθνικούς πόρους», σημείωσε ο κ. Καψάλης.
Αναφορικά με το περιεχόμενο της επιστολής ο κ. Καψάλης τόνισε, ότι αυτό που επέλεξε να κάνει ο δήμος Πωγωνίου ως εκφραστής της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της, ήταν να επικαιροποιήσει το αίτημά της, για την υλοποίηση του εν λόγω τμήματος, χωρίς να παραγνωρίζει και τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν σε τοπικό επίπεδο, αλλά ούτε και την πλήρη απαξίωση και μη υλοποίηση των δεσμεύσεων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου τα τελευταία χρόνια.
«Και ο κ. Σπίρτζης και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεσμεύτηκαν πολλές φορές για το συγκεκριμένο τμήμα, όμως αποδείχθηκε, ότι δεν έγινε τίποτε προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προφανώς, δε θέλουμε να βρεθούμε απέναντι σε μία αντίστοιχη κατάσταση και γι’ αυτό θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η κατασκευή του δρόμου είναι αίτημα όλης της Ηπείρου και όχι μόνο αίτημα του δήμου Πωγωνίου και των κατοίκων του», ανέφερε ο κ. Καψάλης.