«Να μη δοθεί… εφόσον δουλεύει σωστά το κράτος» απαντά η Ένωση Φοροτεχνικών

Νέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

«Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει στις 29 Ιουλίου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός σημειώνει ότι: «δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου. Άλλωστε, όπως λέει, το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

 

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντίδραση από πλευράς πολλών Ενώσεων Φοροτεχνικών. Ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιωαννίνων Σπύρος Μπέκας αναφέρθηκε στο έγγραφο που κοινοποίησε προς τον υφυπουργό, το οποίο κοινοποιείται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

 

Πιο συγκεκριμένα και όπως δήλωσε ο κ. Μπέκας, «η Ένωση Φοροτεχνικών δηλώνει πως θα στήριζε την απόφαση, αν ίσχυαν μια σειρά από προϋποθέσεις».

Μάλιστα, θέτουν συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων βεβαιώσεις συνταξιούχων και δημοσίων λειτουργών που έπρεπε να είχαν αναρτηθεί στο σύστημα του TAXIS έως τις 28 Μαρτίου που άνοιξαν οι φορολογικές δηλώσεις, αν ο ΕΦΚΑ είχε κάνει την εκκαθάριση στους επαγγελματίες έως τις 28 Μαρτίου, αν το TAXIS λειτουργούσε κανονικά χωρίς διακοπές σύνδεσης, ειδικά της ώρες λειτουργίας των γραφείων και όχι μόνο ξημερώματα, αν οι υπερβολικά πολλές πλατφόρμες που υπάρχουν στο TAXIS, λειτουργούσαν κανονικά χωρίς διακοπές και αν όταν άνοιξε στις 28 Μαρτίου το σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, δεν ήταν ανέτοιμο να δεχτεί καμία φορολογική δήλωση χωρίς μετά να χρειαστεί να γίνει τροποποιητική δήλωση.

 

Καταλήγοντας ο κ. Μπέκας ξεκαθαρίζει ότι ο κλάδος τους δε  παρακαλάει για παράταση δηλώσεων, ούτε είναι επαίτες αλλά ζητούν το αυτονόητο «ζητάμε ένα Κράτος που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, στους επαγγελματίες και στους λογιστές, οι οποίοι, μέσα στην κρίση, έχουν βοηθήσει όσο κανένας άλλος κλάδος αυτή την χώρα να σταθεί όρθια, να διορθώσει προβλήματα, βάζοντας πλάτη και βοηθώντας προπάντων τους συνανθρώπους μας και κατ επέκταση το κράτος». Τώρα μένει να δούμε τι τελικά θα πράξει το Υπουργείο μιας και τα περιθώρια έχουν στενέψει και κανείς δεν γνωρίζει εάν ο νέος υφυπουργός αλλάξει ή όχι γνώμη για την παράταση στην υποβολή δηλώσεων.