ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Στόχος ένα ακόμη ρεκόρ

Νέα

Σε ένα ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ Γκίνες στοχεύει η Μητρόπολη Ιωαννίνων μετά τη συγκέντρωση πολλών τόνων γυάλινων συσκευασιών. Το δεύτερο ρεκόρ που προσπαθεί να σπάσει έχει πάλι περιβαλλοντικό χαρακτήρα και αφορά τη συγκέντρωση προς ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών.
Η διάρκεια του εγχειρήματος είναι πάλι μία εβδομάδα και ξεκίνησε από τις 8 το πρωί της Πέμπτης. Την επόμενη Πέμπτη την ίδια ώρα, με τη λήξη της προθεσμίας, θα ανακοινωθεί και επίσημα η κατάκτηση – ή η μη κατάκτηση- του ρεκόρ.
Την προσπάθεια της Μητρόπολης συνδράμουν και εθελοντές με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα να βρίσκεται ανάμεσά τους από χθες το πρωί.
Εκ μέρους του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης η Κατερίνα Ζωγραφίδη τόνισε, ότι το εγχείρημα αυτό είναι πολύ δυσκολότερο από το πρώτο, αφού ο πήχης είναι πολύ πιο ψηλά. Στάθηκε όμως σε μία ακόμη προσπάθεια που καταγράφεται ανεπίσημα ως ρεκόρ που είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος φορέας καλείται να καταγραφεί στο Ρεκόρ Γκίνες για δύο διαφορετικές κατηγορίες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Τις διαστάσεις του νέου εγχειρήματος παρουσίασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία της ανταποδοτικής ανακύκλωσης και για τα Ιωάννινα και για την Μητρόπολη.
Μόλις ολοκληρωθεί άλλωστε ο νέος διαγωνισμός, στον ίδιο χώρο θα ανεγερθεί ένα νέο κτήριο, που έχει ήδη την οικοδομική άδεια αλλά και την άδεια του υπ. Παιδείας, το οποίο θα λειτουργήσει ως το πρώτο σχολείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.
«Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε και την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών, της νέας γενιάς της χώρας ενισχύσουμε το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολής με τρόφιμα και αναλώσιμα για τα συσσίτια των Ενοριών, ενώ οι συγκεντρωθείσες ποσότητες δηλώνονται στο συνολικό όγκο των ποσοτήτων που συγκεντρώνονται στο δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.