ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – Σε αντιπαράθεση με τον Δ. Βαρτζόπουλο για το προσφυγικό

Νέα

Σε υψηλούς τόνους έγινε η συζήτηση για το προσφυγικό μεταξύ της Μερόπης Τζούφη, βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τις ξενοφοβικές αντιδράσεις των κατοίκων στα Βρασνά, δήλωσε πως η εγκατάσταση προσφύγων προκαλεί μεγάλη ζημιά στην τουριστική κίνηση της περιοχής και πως η παρουσία ανθρώπων που δεν υιοθετούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής δημιουργεί ζητήματα θελκτικότητας.
Άμεση ήταν η αντίδραση της βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ που σημείωσε πως: «Η ΝΔ πληρώνει την πολιτική όλων αυτών των χρόνων, καθώς μέχρι τώρα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική ανοιχτών θυρών. Τώρα ανακάλυψε τους γεωπολιτικούς λόγους». Σημείωσε επίσης πως η πολιτική προσέγγιση και η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης συμβάλλει στη δημιουργία εκρηκτικών κοινωνικών καταστάσεων.
Στη συνέχεια η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως το προηγούμενο σχολικό έτος, «το υπουργείο Παιδείας κατάφερε να ενσωματώσει 13.500 προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία, ενώ φέτος μόνο 1.500 παιδιά έχουν καταφέρει να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία».
Ο κος Βαρτζόπουλος αντέτεινε πως «σύμφωνα με τις ελληνικές μετρήσεις, οι πρόσφυγες είναι λιγότεροι από το 1/3 όσων έχουν έρθει στη χώρα τα τελευταία χρόνια». Τόσο η Μερόπη Τζούφη όσο και ο Γιώργος Καμίνης, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αντέδρασαν και επικαλέστηκαν τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα οποία η πλειοψηφία τους έχει προσφυγικό προφίλ.
Όσον αφορά την εκπαίδευση προσφύγων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «στα σχολεία θα εντάσσονται μόνον όσοι μαθητές δικαιούνται προστασία και όχι αυτοί που αναμένουν την αίτηση ασύλου, από τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό θα απελαθούν».
Τόσο ο δημοσιογράφος Γιάννης Σκάλκος, όσο και οι παρευρισκόμενοι βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ εξέφρασαν την έντονη αντίρρησή τους, με την κα Τζούφη να αναρωτιέται αν τα παιδιά θα μένουν για όλο αυτό το διάστημα στα camps, χωρίς καμία μέριμνα για την εκπαίδευσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Βαρτζόπουλος συμπλήρωσε πως η εκπαίδευση αυτών των παιδιών θα γίνεται εντός των καταλυμάτων και όχι στα δημόσια σχολεία.

Νέα γραφεία για τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων
Τα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και της βουλευτή του κόμματος Μερόπης Τζούφη στα Ιωάννινα, βρίσκονται στην αρχή της Ναπολέοντος Ζέρβα 2, στον 3ο όροφο, Γραφεία 17 και 18.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: 2651033613
Γραφείο Μερόπης Τζούφη: 2651035922.
Τα γραφεία ανοίγουν καθημερινά.