Με άγχος και αναμονή η πρώτη του λιανεμπορίου

Νέα

Σήκωσαν ρολά τα καταστήματα λιανεμπορίου αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως κομμωτήρια και υπηρεσίες αισθητικής.

Σήκωσαν ρολά τα καταστήματα λιανεμπορίου αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως κομμωτήρια και υπηρεσίες αισθητικής. Μετά από πολλές εβδομάδες με τα χρέη να τρέχουν, οι έμποροι μπήκαν και πάλι στην καθημερινότητα έχοντας όμως αυστηρούς περιορισμούς στον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών τους. Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου ήταν ζητούμενο για τον εμπορικό κόσμο που θέλει να ξαναβάλει μπροστά τα γρανάζια της οικονομίας.
Το ίδιο ανέμεναν και οι καταναλωτές που μετά από 10 εβδομάδες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στα καταστήματα με αυστηρούς όρους και χρονικό περιορισμό

Πρώτη μέρα με κίνηση και αναμονή

Παρά το τσουχτερό κρύο, οι καταναλωτές βγήκαν από νωρίς το πρωί στους εμπορικούς δρόμους των Ιωαννίνων έχοντας στείλει το απαραίτητο sms και τηρώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού, προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους.
Ουρές σχηματίστηκαν μόνο έξω από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και αυτό γιατί πολλοί καταναλωτές είχαν παραγγείλει τις προηγούμενες ημέρες με την μέθοδο click away και τα δέματά τους είχαν μείνει «εγκλωβισμένα» όταν έκλεισαν τα καταστήματα μετά τις γιορτές.
Σύμφωνα με τα μέτρα οι καταναλωτές κατά την επίσκεψή τους στο κατάστημα και κατά την αναμονή τους στο ταμείο θα πρέπει να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων. Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας ενώ θα πρέπει να μετακινούνται στέλνοντας το απαραίτητο sms στο 13033 και μετακίνηση 2 όπου ο πελάτης θα φτάνει στο κατάστημα της επιλογής του για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια χωρίς ραντεβού αλλά έχοντας διαθέσιμο χρόνο μόνο δύο ώρες.
Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τους γενικούς Κανόνες λειτουργίας ισχύουν τα εξής:

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Ειδικώς τα περίπτερα δύνανται να λειτουργούν 24 ώρες.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ