Μ. ΤΖΟΥΦΗ – Καλεί την κυβέρνηση για μόνιμους διορισμούς

Νέα

Ικανοποίηση για την αύξηση πιστώσεων για προσλήψεις εκπαιδευτικών από τη μια πλευρά και δυσαρέσκεια για τη «διαιώνιση της ομηρίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων» από την άλλη, εκφράζει η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η βουλευτής αναφέρει πως η τροπολογία: «Φανερώνει τις δημοσιονομικές δυνατότητες που υπάρχουν από την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό πλαίσιο και αποτελεί έμμεση επιβράβευση του κυβερνητικού έργου της προηγούμενης τετραετίας, που παρά τις αντίξοες συνθήκες,οι δαπάνες για τη Δημόσια Παιδεία αυξήθηκαν, δρομολογήθηκαν 15.000 μόνιμες προσλήψεις και νομοθετήθηκε ο κανόνας 1:1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις.
Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η κα Κεραμέως αισθάνεται αμήχανα να συμμετάσχει στην κοινοβουλευτική συζήτηση και την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς παρά το θετικό της ρύθμισης, η νέα Κυβέρνηση ακύρωσε στην πράξη τους 10.500 απαραίτητους και δρομολογημένους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, ενώ η δημόσια δαπάνη των 22 εκατ. ευρώ για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή κινδυνεύει να χαθεί εάν οι διορισμοί δεν πραγματοποιηθούν εντός του 2019.
Το μόνο βέβαιο είναι πως στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομικών δεν προβλέπεται καμία δαπάνη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών εντός του 2020».