ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ – Κων. Κίτσιος «Να ασχοληθούν με τις ανάγκες της Περιφέρειας»

Νέα

Να αλλάξει ο σχεδιασμός και οι προτεραιότητες της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και να δοθεί βαρύτητα στην ελληνική περιφέρεια και στις ανάγκες αστυνόμευσης, ζητούν μεταξύ άλλων, με κοινή ανακοίνωσή τους προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, οι τέσσερις πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι πρόεδροι που συνυπογράφουν την ανακοίνωση, εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, γιατί παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις τους, δεν έγινε δεκτή ούτε μια συμπληρωματική μετάθεση στον τόπο καταγωγής τους.
«Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα τα τελευταία χρόνια, φέτος το έφαγε και ο γάιδαρος….», σημειώνεται κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων ΑΡΤΑΣ- ΘΕΠΡΩΤΙΑΣ- ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- ΠΡΕΒΕΖΑΣ σε ότι αφορά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις.
Ο κ. Κώστας Κίτσιος στις συνεχείς παρεμβάσεις και επισημάνσεις που δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψιν από την πλειοψηφία του συμβουλίου των μεταθέσεων.
«Προφανώς για την ηγεσία, η γειτνίαση με την Αλβανία και το διασυνοριακό έγκλημα που συνεχώς εξελίσσεται και ανθεί, η διαχείριση των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της μικρής και ήρεμης αυτής πόλης, η ιδιαίτερη γεωγραφική μορφολογία της Ηπείρου με τα πολλά και απομακρυσμένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Ηπείρου χωριά, για τα οποία χρειάζεται και ανάλογος αριθμός αστυνομικών για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας, δεν αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά όσο η ασφάλεια της Πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας» τόνισε μεταξύ άλλων

«Χρειάζεται νοικοκύρεμα…»
Ο κ. Κίτσιος υποστήριξε ότι χρειάζεται «ένα καλό νοικοκύρεμα» ώστε να γίνει επανακατανομή και φυσικά να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της Περιφέρειας.
Όπλα, ναρκωτικά και παράνομες είσοδοι από τα σύνορα της Αλβανίας είναι μερικά μόνο από όσα έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι αστυνομικοί της ευρύτερης περιοχής: «Δίνουμε συγχαρητήρια στους συναδέλφους και καλούμε την ηγεσία του υπουργείου να δει τα θέματα που έχουμε θέσει. Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες αστυνομικοί που ασχολούνται με πάρεργο» είπε, θέλοντας να δείξει την εικόνα που υπάρχει μέσα στο Σώμα.

Τα είπαν… και στον Δήμαρχο
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μωυσή Ελισάφ.
Η συνάντηση πέρα από εθιμοτυπική έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται τόσο με την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης όσο και με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Ο δήμαρχος εξήρε το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων σε όλους τους τομείς και κυρίως στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τόνισε πως ο Δήμος θα είναι πάντα πρόθυμος για συνεργασία με σκοπό το όφελος των πολιτών.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ