ΗΠΕΙΡΟΣ – Πολικές θερμοκρασίες πάγωσαν τα ποτάμια

Νέα

Με τις θερμοκρασίες στην Ήπειρο από το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα να πλησιάζουν τις πολικές τόσο ποτάμια στο Ζαγόρι όσο και η λίμνη Παμβώτιδα καλύφθηκαν από πάγο.
Εντυπωσιακές εικόνες απαθανάτισαν στη γέφυρα Κοκκόρου στο Ζαγόρι ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ρούσκας, όπου οι θερμοκρασία είχε πέσει μέχρι τους -12 βαθμούς παγώνοντας το Μπαγιώτικο Ρέμα.
Η εικόνα είναι εντυπωσιακή στο γεφύρι του Κοκκόρου, που λίγες μόλις μέρες πριν, το πρωί του Σαββάτου, ο φακός του ITV κατέγραψε επίσης εντυπωσιακές εικόνες με δεκάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στην περιοχή για τις γιορτές να περπατούν στο γεφύρι, αλλά και να φωτογραφίζουν το μοναδικό σκηνικό, που από το πρωί της Πέμπτης, είναι… παγωμένο.

Παγωμένο και μέρος της Παμβώτιδας
Στην πόλη των Ιωαννίνων, ο υδράργυρος νωρίς το πρωί έφτασε στους -8 βαθμούς Κελσίου ενώ στη διάρκεια της μέρας και με την ηλιοφάνεια, έφτασε τους 9 βαθμούς.
Φυσικό κι επόμενο ήταν με τέτοιες θερμοκρασίες, να παγώσει ένα μεγάλο τμήμα της λίμνης Παμβώτιδας μπροστά στο μόλο και την πλατεία Μαβίλη, με τους κύκνους και τους γλάρους, να περπατούν επάνω στα κομμάτια πάγου.
Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί αλατιέρες σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο για την ασφάλεια των οδηγών.
Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να παρουσιάσουν σταδιακή βελτίωση, με άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα, με τον παγετό να υποχωρεί και τη μέγιστη τιμή να φτάνει ή και να ξεπερνά το Σαββατοκύριακο τους 12 βαθμούς Κελσίου, το μεσημέρι.