ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Συμπληρώνεται το «παζλ» των υποψηφίων

Νέα

Με τις εθνικές εκλογές να βρίσκονται έναν μόλις μήνα μακριά η κεντρική ηγεσία των πολιτικών κομμάτων και οι τοπικές οργανώσεις βρίσκονται επί ποδός για τη συμπλήρωση των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια,
Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε επίσημα την υποψηφιότητα του Γιώργου Αμυρά ως βουλευτή Ιωαννίνων αναφέροντας στο ενημερωτικό της σημείωμα πως, μαζί με δύο ακόμα στελέχη άλλων περιφερειών, έχει διακριθεί στον τομέα του και από υποψήφιος ευρωβουλευτής θα συμμετάσχει και στις εθνικές εκλογές.
Το σενάριο για την υποψηφιότητα του Γ. Αμυρά είχε αρχίσει να σχηματίζεται μετά τις Ευρωεκλογές, στις οποίες ο Γ. Αμυράς έχασε για λίγες ψήφους την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο. Παρόλα αυτά ο ίδιος είχε δείξει να ενδιαφέρεται νωρίτερα, όταν στην ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στα Γιάννενα ήταν παρών και σε δηλώσεις του είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην καταγωγή του από την περιοχή.
Η υποψηφιότητα πάντως Αμυρά, η βέβαιη υποψηφιότητα του Κ. Τασούλα και η αρκετά πιθανή του Στ. Καλογιάννη αφήνει περιθώριο για μία ανοιχτή θέση άνδρα υποψήφιου βουλευτή, για το σύνολο των 10 και πλέον ενδιαφερομένων.

Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝ.ΑΛ ο Ν. Γκόλας

Η χθεσινή ημέρα όμως έκρυβε και μία ακόμη έκπληξη στο τοπικό πολιτικό σκηνικό αφού ο Ν. Γκόλας απέσυρε την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, επικαλούμενος τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο κόμμα.
Με την απόφασή του αυτή ο Ν. Γκόλας έδωσε τη λύση στο μείζον πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, αφού ένας εκ των πέντε υποψηφίων που είχαν ανακοινωθεί επισήμως, εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να μείνει εκτός μάχης.
«Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και όσα διαδραματίζονται στο Κίνημα Αλλαγής οδηγήθηκα στην απόφαση να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων.
Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Οδηγήθηκα σε αυτή μετά από ώριμη σκέψη, προβληματισμό και συζητήσεις με συνεργάτες μου.
Εύχομαι και ελπίζω ο κύκλος εσωστρέφειας στο Κίνημα Αλλαγής να κλείσει γρήγορα και να δώσει με αξιώσεις την μάχη των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών.
Αξίζει να βγει ενισχυμένο από την κάλπη, μπορεί να διεκδικήσει την κοινωνική ψήφο και να αποτελέσει κίνημα προόδου.
Στη μάχη αυτή θα είμαι παρών ως μέλος του Κινήματος Αλλαγής και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα στο Νομό Ιωαννίνων.
Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν κατά το προηγούμενο διάστημα και να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούμε σύντομα σε νέους αγώνες», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Ν. Γκόλας.

Θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόσωπα

Το βράδυ της Τρίτης εν τω μεταξύ στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των αυτοπροτάσεων και ετεροπροτάσεων υποψήφιων βουλευτών στα Ιωάννινα.
Ουσιαστικά πρόκειται για την κάλυψη των τριών κενών θέσεων, με δεδομένη την εκ νέου υποψηφιότητα των τεσσάρων εν ενεργεία βουλευτών.
Μετά από διαλογική συζήτηση, από την οποία δεν έλειψε η ένταση, η αρμόδια εκλογική επιτροπή κατέληξε σε ένα σύνολο ονομάτων, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία της αξιολόγησής τους, τα οποία απεστάλησαν στα κεντρικά του κόμματος.
Από εκεί θα ληφθεί και η οριστική απόφαση για τους υποψήφιους που θα συμπληρώσους τις τρεις κενές θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ των ονομάτων περιλαμβάνονται αυτά του Φ. Φίλιου, του Λ. Νάτση, του Χρ. Γρίβα του Σπ. Ντάνη, του Ν. Βράνου, αλλά και αρκετών ακόμη υποψηφιοτήτων γυναικών, που δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους.