ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ – Να χαρακτηριστεί Διατηρητέο Μνημείο το Οικοτροφείο Θηλέων

Νέα

Τον χαρακτηρισμό του κτιρίου του Οικοτροφείου Θηλέων Ιωαννίνων ως Διατηρητέου Μνημείου ζητά ο Γιώργος Αμυράς από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό οικοδόμημα που η ανέγερσή του χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων με Ερώτηση που κατέθεσε χθες Τετάρτη, στη Βουλή επισημαίνει ότι η ανάγκη συντήρησης του εν λόγω ιστορικού κτιρίου οδήγησε τους αρμόδιους φορείς στη σκέψη για απόδοση μιας πιο δυναμικής πολιτιστικής ταυτότητας στο κτίριο. Τα πολλά διαθέσιμα τετραγωνικά του που δεν χρησιμοποιούνται από τη δομή, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης πολιτιστικών δράσεων κάνοντάς το παράλληλα πιο εξωστρεφές για όλη την πόλη των Ιωαννίνων.

Μετά την πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου για την αποκατάσταση του κτιρίου, με σεβασμό στο χαρακτήρα και την ιστορία του και αξιοποιώντας το για υπηρεσίες του Κέντρου, ακολούθησε η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας με θετική εισήγηση. Κατατέθηκε έτσι μια ολοκληρωμένη πρόταση προς το υπουργείο Πολιτισμού για τον χαρακτηρισμό του εν λόγω ιδιαίτερου κτιρίου ως Διατηρητέου Μνημείου.

«Προτίθεστε να προχωρήσετε στο χαρακτηρισμό του κτιρίου του Οικοτροφείου Θηλέων Ιωαννίνων ως Διατηρητέου Μνημείου ώστε να διαφυλαχθεί, αναδειχθεί και αξιοποιηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά προς όφελος της κοινωνίας;» ρωτάει ο Γιώργος Αμυράς και αναμένει απαντήσεις.