ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – Σοβαρό πρόβλημα τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Νέα
  • Ζητά συνεργασία για την προστασία της λίμνης

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε με τοπικούς φορείς ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, από τις οποίες προέκυψαν ορισμένα συμπεράσματα με κύριο γνώμονα την προστασία της λίμνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα, σοβαρό πρόβλημα εντοπίστηκε από τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα με ή χωρίς πινακίδες, σχεδόν σε όλα τα συνεργεία και φανοποιεία αυτοκινήτων του λεκανοπεδίου. Για τον λόγο αυτό υπήρξε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Σωματείου μηχανοτεχνιτών-φανοποιών και συναφών επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων Χρήστο Μπάη. Ο Φορέας απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες των ακινητοποιημένων οχημάτων, να τα απομακρύνουν, είτε από τις οδούς είτε από τα συνεργεία σε ιδιωτικούς φυλαγμένους χώρους με στεγανό υπόβαθρο (όχι πάνω στο χώμα) ή να τα παραδώσουν προς ανακύκλωση στις αντίστοιχες εταιρίες. Το θέμα θεωρείται επείγον και ο Φ.Δ.Λ.Π.Ι. από το Μάιο και μετά, θα ξεκινήσει και πάλι ελέγχους ώστε να απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.
Ακόμη, συμφωνήθηκε ότι οποιοσδήποτε εμπλουτισμός της λίμνης Παμβώτιδας και άλλων λιμνίων της περιοχής ευθύνης του φορέα με γόνο ψαριού, θα πρέπει να φέρει τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής επιτροπής του Φορέα και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στην ανακοίνωση του ο Φορέας επισημαίνει ακόμα την ανάγκη στήριξης της νομοθεσίας απαγόρευσης της αλιείας για συγκεκριμένες περιόδους. Τέλος, τονίζει ότι υλοποιεί πρόγραμμα για τον περιορισμό της δρομίτσας με στόχο της αύξηση του ζωοπλαγκτόν.