ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – Προστασία του περιβάλλοντος και τουριστική ανάπτυξη

Νέα

Οριστικοποιήθηκαν τα τεχνικά δελτία που θα προταθούν ως έργα, δράσεις και μελέτες για χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα στο τέλος της διήμερης συνάντησης μεταξύ της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης του υπουργείου Ανάπτυξης και του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας.
Τα στελέχη της ΜΟΔ εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για την οριστικοποίηση των προτάσεων που αφορούν στην προστασία της λίμνης Παμβώτιδας. Βασική παράμετρος, όπως ανέφερε εκ μέρους της ΜΟΔ ο Κ. Αρβανίτης σε συνέντευξη τύπου, είναι η προτεραιοποίηση των προτεινόμενων έργων και δράσεων, ώστε το συντομότερο χρονικό διάστημα και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις, που θα έχουν ωριμάσει μέχρι την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου.
«Θεωρούμε ότι το σύνολο των προτάσεων δεν διακρίνεται από υπερφίαλους προϋπολογισμούς, αλλά συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος, με την δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης και οικιστικής οργάνωσης του λεκανοπεδίου.
Ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρώσουμε σύντομα τις προπαρασκευαστικές μελέτες, ώστε με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ να έχουμε καταλήξει στα περισσότερο χρήσιμα έργα», ανέφερε.
Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Β. Βλέτσας μετέφερε την υποστήριξη της δημοτικής αρχής στην κοινή προσπάθεια απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση προς όλους εκείνους που δεν σέβονται τη λίμνη και το φυσικό περιβάλλον.
Ο πρόεδρος του Φορέα Φ. Φίλιος επανέλαβε πως η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πως αναδεικνύεται η δυνατότητα των συνεργιών.