ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Μέχρι τις 17 Ιουνίου οι εγγραφές

Νέα

Συνεχίζονται οι εγγραφές και οι μετεγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως από το σχολικό έτος 2018-2019 η φοίτηση στο Εσπερινό Λύκειο είναι τριετής.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων στο ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας και προσφέρει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους ή ανέργους αρκεί να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου ή να έχουν τελειώσει το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Το εσπερινό ωράριο του Σχολείου (18:45 – 22:05) προσφέρεται για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο.

Κάποιος επιλέγει φοίτηση στο Εσπερινό Λύκειο: για να αποκτήσει υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και περισσότερες γνώσεις, για να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση εργασίας στο μέλλον, για να φοιτήσει σ’ ένα φιλικό και ήσυχο σχολείο με μικρό αριθμό μαθητών (συνολικά και ανά τμήμα), στο οποίο διδάσκουν εκπαιδευτικοί με διάθεση να βοηθήσουν, για να έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε ποικίλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, αγωγής υγείας κ.ά. και στοχεύουν στην ενημέρωση και καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών.

Οι απόφοιτοι του Εσπερινού Λυκείου:

Αποκτούν Απολυτήριο Γενικού Λυκείου

Διεκδικούν Ευνοϊκή πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Εσπερινών Λυκείων  σε ποσοστό πρόσβασης 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων.

Διεκδικούν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια της χώρας Χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις και μόνο με τον βαθμό του Απολυτηρίου τους στις σχολές ανοικτής πρόσβασης

Μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ και να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 5.

Πληροφορίες: Καθημερινά απογευματινές ώρες από 19:00 έως 22:00 στο χώρο του σχολείου

Ιστοσελίδα: http://lyk-esp-ioann.ioa.sch.gr  Τηλ.2651049136 & 6936685255.