ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ – Ήρθε η ώρα για τα σχολικά είδη

Νέα

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την αρχή της σχολικής χρονιάς με τους γονείς να καλούνται να καλύψουν ένα έξτρα έξοδο αμέσως μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Ο «πονοκέφαλος» του εξοπλισμού ενός μαθητή δεν είναι μόνο διαδικαστικός που απαιτεί χρόνο και ψάξιμο ώστε να μην λείψει τίποτα αλλά και οικονομικός καθώς τα σχολικά, είναι ικανά να ζορίσουν τον προϋπολογισμό μίας οικογενείας.
Το κόστος ανά μαθητή ποικίλει. Στην αγορά για παράδειγμα υπάρχουν σχολικές τσάντες που ξεκινούν από 20 ευρώ αλλά και άλλες που ξεπερνούν τα 100 ευρώ.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα που θα μπουν σε κάθε σχολική τσάντα με τα σχέδια και τις μάρκες να καθορίζουν την τελική τιμή.
Οι γονείς χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν υπερβολικά, σίγουρα θα χρειαστούν τουλάχιστον 100 ευρώ για να εξοπλίσουν κατάλληλα το παιδί τους καθώς εκτός από την τσάντα που είναι το κατ εξοχήν σχολικό προϊόν, στη λίστα με τα απαραίτητα είναι η γραφική ύλη, τα χαρτικά (τετράδια, ντοσιέ κλπ), ο εξοπλισμός γραφείου και τα σχολικά βοηθήματα.
Όλα τα παραπάνω είναι για έναν μαθητή και αφορούν μόνο τα απαραίτητα για το σχολείο, χωρίς να υπολογίζεται για τους γονείς πόσα μπορεί να χρειαστεί να δώσουν για ένα σχολικό έτος που περιλαμβάνει φροντιστήρια και τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα.
Ο Γιώργος Νταλαμάγκας αναφερόμενος στην αγορά σχολικών ειδών υποστήριξε ότι οι γονείς θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς και να απευθυνθούν στα βιβλιοπωλεία που είναι τα κατεξοχήν κατάλληλα καταστήματα και έχουν πλήθος ειδών και τιμών.
«Τα καταστήματα σχολικών ειδών διαθέτουν όλη τη γκάμα των αναγκαίων για το σχολείο ενώ οι τιμές ποικίλουν για να καλύψουν όλες τις τσέπες» τονίζει.