ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Τριήμερο προσφορών με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας

Νέα

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων γιορτάζει τη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση του και στα πλαίσια του εορτασμού έχει σχεδιάσει μια σειρά δράσεων, ημερίδων και μελετών με στόχο πάντα την ενημέρωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Σε συνεργασία με τα Εμπορικά καταστήματα, τους Ξενοδόχους, την Εστίαση και τα Καφέ-Μπαρ, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα σε ένα τριήμερο προσφορών στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου δεν κατέστη εφικτή η συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, ωστόσο υπήρξε συνεννόηση και συμφωνία με το Σωματείο που εκπροσωπεί τα καταστήματα εστίασης, τις καφετέριες και τα μπαρ και τις επόμενες ημέρες θα γίνει μία ενημέρωση «πόρτα – πόρτα» και στα εμπορικά καταστήματα, ώστε να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερα.

Εργασίες μετά τους βανδαλισμούς
Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά σε αρχιτεκτονικό επίπεδο κτίρια του εμπορικού κέντρου της πόλης, το κτίριο του Επιμελητηρίου αρχίζει να αποκτά και πάλι την μορφή που του αξίζει.
Οι πέτρινοι τοίχοι που είχαν κατακλυστεί από γκράφιτι και συνθήματα καθαρίζονται και ήδη η εικόνα στην πλευρά που οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί αναδεικνύει την μοναδικότητα της αρχιτεκτονικής του κτιρίου.
Ωστόσο, το Επιμελητήριο προτίθεται να ενισχύσει τα μέτρα παρακολούθησης του χώρου, με την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για να αποτραπεί στο μέτρο του δυνατού ένα ενδεχόμενο επανάληψης της αναγραφής των συνθημάτων και γενικότερα των βανδαλισμών.
Εκτός από τα συνθήματα το Επιμελητήριο βρέθηκε στο στόχαστρο επιθέσεων από αγνώστους, δύο φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι οποίοι έσπασαν με πέτρες κάποια από τα τζάμια του πρώτου ορόφου.
«Δε γνωρίζουμε αν οι δράστες ήθελαν να στείλουν κάποιο μήνυμα πολιτικού περιεχομένου, αφού η επίθεση συνέπεσε χρονικά με επισκέψεις πολιτικών στην πόλη και το Επιμελητήριο, όμως λαμβάνουμε μέτρα, ώστε να αποτρέψουμε αντίστοιχα φαινόμενα. Για τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουμε κινηθεί νομικά, υποβάλλοντος μήνυση κατ’ αγνώστων», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.