ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Θετική εκτίμηση για την άρση των capital controls

Νέα

Η πλήρης άρση των capital controls, η οποία ουσιαστικά δημιουργεί την αποκατάσταση στην κίνηση κεφαλαίων, μόνο θετικά μπορεί να εκτιμηθεί από το σύνολο των επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες εγκλωβίστηκαν στη δίνη των περιορισμών… με καταστροφικά αποτελέσματα. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου για να προσθέσει πως η αποκατάσταση στην κίνηση κεφαλαίων θα δώσει νέα δυναμική σε όλες εκείνες τις ενέργειες που καταβάλλουν οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες οι οποίες συμβάλουν δυναμικά δεκαετίες τώρα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.
«Ελπίζουμε πως η άρση των capital controls θα ενδυνάμωση αφενός τη ρευστότητα του τραπεζικού κλάδου και αφετέρου θα δώσει τη δυνατότητα στις ελληνικές εταιρίες να προχωρήσουν στην υλοποίηση νέων project.
Χρειάζεται πλέον σχέδιο και προσπάθεια από όλους γιατί οι επιχειρηματίες της χώρας δεν αντέχουν άλλο την οικονομική αιμορραγία και θεωρούμε ότι και οι τράπεζες θα συμβάλουν και θα δώσουν την ευκαιρία σε μεγαλύτερη ρευστότητα και δανειοδότηση των υγιών επιχειρήσεων» κατέληξε στην ανακοίνωση του ο κ. Δημητρίου.
Στο μεταξύ, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, στα πλαίσια των συνεχών πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων-Μελών του, θα συμμετάσχει με Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί 07-15 Σεπτεμβρίου.
Η ΔΕΘ είναι ένα γεγονός με περισσότερους από 1.000 εκθέτες και περίπου 300.000 επισκέπτες, καθώς επίσης και ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της χώρας, από το 1926. Η ΔΕΘ, κατέχει τον πολύτιμο τίτλο του μεγαλύτερου και σημαντικότερου διοργανωτή εκθέσεων, συνεδρίων και λοιπών γεγονότων στη Ν.Α. Ευρώπη.