ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – Τι θα φάει το παιδί στο σχολείο;

Νέα

Τι θα φάει το παιδί στο σχολείο; Μια ερώτηση που σίγουρα «βασανίζει» πολλούς γονείς ή κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά να τρέφονται σωστά αποφεύγοντας τροφές που δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να προσφέρουν παρά μόνο αχρείαστες θερμίδες. Τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας προκαλούν προβληματισμό ενώ οι ειδικοί καλούν τους γονείς να ελέγχουν τι καταναλώνουν τα παιδιά τους.
Πολλοί γονείς το πρωί βάζουν ένα ταπεράκι ή μια σακουλίτσα με το κολατσιό του παιδιού τους. Άλλοι πάλι δίνουν χρήματα στο παιδί για να πάρει το ίδιο το κολατσιό του από το σχολικό κυλικείο.
Πολλές φορές υπάρχει και συνδυασμός των παραπάνω επιλογών.
Σύμφωνα με την διατροφολόγο Μαρία Ναβρόζογλου είναι πολύ σημαντικό να επιλέγονται τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού, αλλά και ικανά να προάγουν την υγεία και τις επιδόσεις του στο σχολείο.
Ο μαθητής θα πρέπει διατρέφεται σωστά με τρόφιμα υγιεινά που θα του δώσουν την ενέργεια που χρειάζεται όσες ώρες μένει στο σχολείο.
Ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και τυρί ή μια φέτα ψωμί με μέλι ή ταχίνι είναι μερικές μόνο ενδεικτικές προτάσεις.
Τα φρούτα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη ενώ και οι ξηροί καρποί προσφέρουν πολλά στον οργανισμό.
Πείτε ναι στη σοκολάτα αλλά επιλέξτε μαύρη και συνδυάστε τη με μια μπανάνα ώστε το παιδί να την καταναλώσει χωρίς γκρίνιες.
Σε κάθε περίπτωση από το πρωινό του παιδιού δεν θα πρέπει να λείπουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία μπορούν να συνοδευτούν από δημητριακά.
Όσο αναφορά τα σχολικά κυλικεία υπάρχει ειδική νομοθεσία για το τι θα πρέπει να πωλείται. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται και από τους γονείς μια ενημέρωση στα παιδιά Τα παιδιά μπορούν να μάθουν να επιλέγουν υγιεινές τροφές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα φάνε και ένα κρουασάν!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ