ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – Έτοιμο για αξιοποίηση το Πάρκο Πυρσινέλα

Νέα

Έτοιμο για αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών είναι το Πάρκο Πυρσινέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως με απόφαση που ανήρτησε τις προηγούμενες μέρες η αρμόδια επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων κατά του περιερχομένου του δασικού χάρτη τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων Ιωαννίνων, το Πάρκο Πυρσινέλα εξαιρείται από το χαρακτηρισμό του ως δάσος και πλέον ο χώρος παραδίδεται «καθαρός» κι έτοιμος να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Οι περιπέτειες του Πάρκου Πυρσινέλα ξεκίνησαν από τις λανθασμένες ενέργειες της περιόδου διοίκησης του Δήμου από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» η οποία δεν φρόντισε να εγγράψει στο κτηματολόγιο το ακίνητο ως περιουσία του Δήμου με αποτέλεσμα αυτό να περάσει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και συγκεκριμένα στο Δασαρχείο.
Από εκεί και μετά ξεκινά μια σειρά δικαστικών αγώνων για να φτάσουμε, επί θητείας της Δημοτικής μας Αρχής και μετά από συνεργασία με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017, να δοθεί οριστική λύση μέσω νομοθετική ρύθμισης του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου ο Δήμος Ιωαννιτών ορίστηκε αποκλειστικός κάτοχος του ακινήτου.
Από εκείνη την απόφαση και μετά η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα κληροδοτήματα του Δήμου, Γεωργία Γιώτη, ανέλαβε να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις με τους φορείς του Δημοσίου, με την τελευταία απόφαση να ολοκληρώνει ουσιαστικά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκείμενου να ξεκινήσουν οι προσπάθειες αξιοποίησης του Πάρκου κάτι που δεν ήταν εφικτό να γίνει νωρίτερα.
«Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ως Δημοτική Αρχή φροντίζοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια να δώσει τη μάχη, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, προκείμενου το Πάρκο Πυρσινέλα, αρχικά να επιστρέψει στο Δήμο και στη συνέχεια να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να καταστεί εφικτή η αξιοποίησή του, αισθάνεται δικαιωμένη για την επιμονή, τη σκληρή δουλειά και το αίσιο αποτέλεσμα. Εύχεται δε, σύντομα το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος του. Ο δρόμος για τη σημερινή δημοτική αρχή είναι πλέον ορθάνοιχτος», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.