ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – Στάση αναμονής για τη μεταστέγαση του Σχολείου ΣΑΠ

Νέα

Μικρό καλάθι για την είδηση της μετεγκατάστασης του Σχολείου Αναπήρων Παίδων στο παλιό Χατζηκώστα κρατά η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, μέχρι να δει κάποιο αποτέλεσμα. Η απόφαση για τη μεταστέγαση αποφασίστηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και έγινε γνωστή από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τρία χρόνια συζητήσεων και δεσμεύσεων, ατέρμονων όπως αποδείχθηκε, έχουν δημιουργήσει ένα αυτονόητο κλίμα ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης στους γονείς, που δεν είναι δυνατό να πάψει να υφίσταται, ούτε μετά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη, ούτε καν μετά την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Όπως εξήγησε ο Γιάννης Σταύρου, γραμματέας της Ένωσης Γονέων, υπάρχει πλέον μία μακρά εμπειρία από τις διαδικασίες, τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις, που όμως ήταν σε προφορικό και όχι σε γραπτό και έμπρακτο επίπεδο.
«Τρία χρόνια τώρα συμμετείχαμε στις συζητήσεις και ποτέ δε μας δόθηκε η αίσθηση, ότι δεν συζητούσαμε και για τη μεταφορά του ΣΑΠ στο παλιό Χατζηκώστα μαζί με το Νηπιαγωγείο. Με έκπληξη διαπιστώσαμε, όπως και όλοι, ότι ο σχεδιασμός δεν περιελάμβανε το ΣΑΠ και γι’ αυτό μιλήσαμε για εμπαιγμό σε βάρος του ΣΑΠ από την περιφέρεια, το δήμο και τις υπηρεσίες της εκπαίδευσης. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα είμαστε απέναντι σε προτάσεις και λύσεις, όπως αυτή που κατατέθηκε για το σχολείο της Περιβλέπτου, που για ευνόητους λόγους δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταύρου.