ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Χωρίς εκπαιδευτικούς τα τμήματα υποδοχής

Νέα

Μπορεί να έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα τα κενά στα σχολεία της Ηπείρου όμως το ίδιο δεν ισχύει και για τα τμήματα υποδοχής και ένταξης, που αναλαμβάνουν τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και την προετοιμασία των προσφυγόπουλων για να μπουν κανονικά στις τάξεις των δημοτικών σχολείων.
Έτσι, δεκάδες προσφυγόπουλα που διαμένουν πλέον στις δομές φιλοξενίας των Ιωαννίνων και των Δολιανών έχουν μπει στις τάξεις των δημοτικών σχολείων ενώ δε ν γνωρίζουν επαρκώς –ή ακόμα και καθόλου- την ελληνική γλώσσα.
Για τον λόγο αυτόν, την Δευτέρα η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ζήτησαν την ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης και την παρέμβαση προς το υπουργείο.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κων. Καμπουράκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την καθυστέρηση διορισμών εκπαιδευτικών στα τμήματα τάξης υποδοχής και ένταξης, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εκμάθηση της γλώσσας και την εποπτεία των μαθητών. Είναι ενδεικτικό ότι στα Γιάννενα λειτουργούν οκτώ τμήματα υποδομής που διαθέτουν εκπαιδευτικό προσωπικό, ωστόσο λείπει προσωπικό για άλλα 15 τμήματα σε πρώτη φάση και για άλλα οκτώ τμήματα υποδοχής που θα λειτουργήσουν στην επόμενη φάση.
«Η ενημέρωση που έχουμε από το υπουργείο είναι πως έχουν διασφαλισθεί οι πιστώσεις και περιμένουμε τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ίδρυσης των τμημάτων. Πιστεύουμε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει αντιμετωπιστεί το ζήτημα», σημείωσε.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κενά σε οργανικές θέσεις, ο κ. Καμπουράκης τόνισε ότι σε όλη την Ήπειρο υπάρχουν μόλις έξι κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ωστόσο περισσότερα είναι τα κενά στην ειδική αγωγή.