ΕΚΛΟΓΕΣ – Προστίθενται ονόματα στα ψηφοδέλτια

Νέα

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει η εικόνα σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις εθνικές εκλογές τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα αναμένονταν να ανακοινωθούν το απόγευμα της Παρασκευής, κάτι που μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι υποψήφιοι αρχίζουν να ανεβάζουν ρυθμούς ενόψει των εκλογών.

Μόνα σίγουρα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα είναι ο Κώστας Τασούλας και ο Γιώργος Αμυράς ενώ στην Άρτα, συνυποψήφια του νυν βουλευτή Γιώργου Στύλιου θα είναι η Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, την ίδια ώρα που στην Πρέβεζα, απέναντι στον νυν βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη θα βρεθεί ο Σπύρος Κυριακής. Από την άλλη πλευρά, στη Θεσπρωτία φαίνεται πως θα επιστρέψει ο Αντώνης Μπέζας συμμετέχοντας στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Βασίλη Γιόγιακα.

Την ανάγκη των υποψηφίων να πείσουν, στο λίγο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, τους πολίτες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καλύτερη επιλογή, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Κώστας Τασούλας. Ο κ. Τασούλας τόνισε επίσης η Κυβέρνηση επιδίδεται σε μπαράζ ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων μέσω της Βουλής. Κληθείς να σχολιάσει τα όσα λέγονται για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είπε πως πολύ σύντομα αυτό θα ανακοινωθεί και πως αυτή τη στιγμή σημασία έχει πως μεγάλος αριθμός υποψηφίων διεκδικεί τη συμμετοχή του σε αυτό, ενώ το 2012 και το 2015 η εικόνα ήταν ακριβώς αντίθετη, γεγονός που αναδεικνύει το εύρος της ανταπόκρισης της ΝΔ στην κοινωνία. «Η Νέα Δημοκρατία διευρυμένη στην εκλογική και στελεχιακή της βάση προχωρά προς την κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών διεκδικώντας να προσφέρει στη χώρα μία ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, μια δημιουργική επιτέλους κυβερνητική αλλαγή που τόσο αποφασιστικά ζητάει και ο ίδιος ο λαός, όπως απέδειξαν και τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων για το Ευρωκοινοβούλιο και για την αυτοδιοίκηση, συμπλήρωσε», ο κ. Κώστας Τασούλας.

 

«Θα δώσω τη μάχη στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ»

Ο κ. Μανταλόβας, από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά την επίσημη προκήρυξη των εθνικών εκλογών αναφέρθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, στην εδώ και καιρό ειλημμένη απόφαση του να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ. «Θα συμμετάσχω στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, διεκδικώντας μια θέση».

Υπενθυμίζεται πως από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ αποχώρησε ο Νίκος Γκόλας ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ο Κώστας Γάτσιος, ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο Μιχάλης Κασσής και η Μαργαρίτα Ζήκου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ