ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΨΕΠ – Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer

Νέα

Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν από άνοια. Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής αυξάνει και τον αριθμό των ατόμων που πάσχουν από Alzheimer. Οι ανάγκες ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν τη νόσο αλλά κυρίως για τον τρόπο προσέγγισης και φροντίδας αυτών των ανθρώπων αυξάνονται συνεχώς ενώ από την ευρύτερη περιοχή λείπει ένα κέντρο φροντίδας των ατόμων αυτών.
H Εταιρεία Ψυχοκοινωνικης Έρευνας Και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π. με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Ας μιλήσουμε για την άνοια».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα.
Στο χώρο θα βρίσκονται ειδικοί επιστήμονες της Ε.Ψ.Ε.Π. και εθελοντές, οι οποίοι θα πληροφορήσουν το κοινό για τη Νόσο Alzheimer, ενώ άτομα άνω των εξήντα πέντε ετών θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τη λειτουργία της μνήμης τους μέσω ενός δωρεάν τεστ. Παράλληλα, η 5η και 6η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Ιωαννίνων θα ενημερώσουν το κοινό για την άνοια και γενικότερα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ΤΟΜΥ.
Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθεί το κοινό και οι περιθάλποντες για τους παράγοντες κινδύνου της Νόσου Alzheimer καθώς και τους τρόπους πρόληψης και φροντίδας της, ώστε να διατηρεί ο κάθε άνθρωπος στο πέρασμα του χρόνου ενεργητικότητα και καλή ποιότητα ζωής.
Για την εκδήλωση μίλησε εκ μέρους της ΕΨΕΠ ο ψυχίατρος Βαγγέλης Παππάς ενώ παρούσες και οι εκπρόσωποι των δυο ΤΟΜΥ που συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού.
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο μεγάλο εγχείρημα που έχει να κάνει με ένα κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπους με άνοια. Η ύπαρξή του είναι αναγκαία καθώς δεκάδες συμπολίτες έρχονται σε αδιέξοδο εξαιτίας της μη ύπαρξης ενός κέντρου φροντίδας ανθρώπων με άνοια. «Είναι ένα εγχείρημα που θα γίνει πράξη με την συμμετοχή πολλών φορέων» είπε ο κ. Παππάς κάνοντας στην ουσία προαναγγελία της δημιουργίας και λειτουργίας του.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ