ΕΚΑΒ – Αντίστροφη μέτρηση για τη βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο

Νέα

Θέμα χρόνου είναι πια η επίσημη έναρξη λειτουργίας της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο. Αν μάλιστα η ημερομηνία συμπέσει με την περιοδεία που προγραμματίζει στην Ήπειρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το πρώτο 15ημερο του Μαΐου, τότε δεν αποκλείεται να είναι και ο ίδιος παρών στην επίσημη «πρεμιέρα».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV,η πρώτη δοκιμαστική πτήση με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης με το ελικόπτερο να ξεκινάει από το Άκτιο με προορισμό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Ένας από τους επιβαίνοντες της πτήσης ήταν ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Βασίλης Παπαδιώτης, ο οποίος ανέφερε πως οι συνθήκες της πτήσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολες.
«Μείναμε κατάπληκτοι από την ακρίβεια, τη συνέπεια και την επιμέλεια του πληρώματος, που εκτέλεσε την πτήση και την υποτιθέμενη αεροδιακομιδή με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια. Υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης επικοινωνία με το ΕΚΑΒ της Κέρκυρας, διαπιστώθηκαν κάποιες ελλείψεις που πρέπει να διορθωθούν και θεωρώ, ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε απολύτως έτοιμοι, να λειτουργήσουμε την βάση», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης.
Τις αεροδιακομιδές από το Άκτιο προς την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων θα εκτελεί ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, που θα σταθμεύει μόνιμα στο Άκτιο.
Ο κ. Παπαδιώτης έκανε λόγο για μία σημαντική εξέλιξη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ, που υλοποιείται κανονικά, με την βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η φωτογραφία είναι από το atpreveza.gr