ΕΑΥΙ – Δικαίωση για τις συντάξεις χηρείας

Νέα

Για διόρθωση μιας αδικίας αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μια αδικία άρθρου του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας διορθώθηκε προ ολίγων ημερών με την ψήφιση του ν.4611/2019.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ήταν αυτή η οποία πρώτη ανέδειξε το ζήτημα, πρωτοστατώντας στην διεκδίκηση της απαιτούμενης νομοθετικής ρύθμισης ως τη θετική της κατάληξη στο πλευρό του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. (Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Αλληλεγγύη).

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, σε συναντήσεις με πολιτικά κόμματα και φορείς επεσήμανε την εν λόγω αδικία, ενώ με έγγραφά της και δελτία τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προέβαλε το ζήτημα κάνοντας ευρέως γνωστό πως αφορά το σύνολο των εργαζομένων της χώρας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όχι αποκλειστικά τους εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας.

Η ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. προς την Ομοσπονδία μας η οποία εξάρει την καθοριστική της συμβολή με ιδιαίτερη μνεία προς το πρόσωπο του προέδρου της κ. Γρηγόρη Γερακαράκου, καταδεικνύει αν μη τι άλλο την αλληλεγγύη, την δυναμική αλλά και την μαχητικότητα την οποία επέδειξε το συνδικαλιστικό μας κίνημα», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων.