ΔΥΝΑΜΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ – Αιχμηρή κριτική για τις δομές της Κοινωφελούς

Νέα

Με μια ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Κύριε Δήμαρχε μάλλον θα αστειεύεστε» η παράταξη «Δύναμις Δημοτών» του Δήμου Μετσόβου τοποθετείται για τα προβλήματα που υπάρχουν ως προς την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους σε δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.
Όπως αναφέρουν: «Πριν από λίγους μήνες (μετά τις πρόσφατες αυτοδιοίκητικες εκλογές) και πριν ακόμα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας ως παράταξη μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου, πληροφορηθήκαμε για προβλήματα στην πληρωμή εργαζομένων σε διάφορες δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μετσόβου. Άμεσα υποβάλαμε αίτημα (3-7-19/4303) στον Δήμαρχο Μετσόβου κύριο Τζαφέα για χορήγηση των απολογισμών των τελευταίων ετών της εν λόγω Κοινωφελούς έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε θέση σε αυτό το μείζον πρόβλημα της περιοχής και να βοηθήσουμε με τις όποιες γνώσεις μας στην επίλυση τυχόν προβλημάτων βιωσιμότητας τόσο των δομών όσο και της Κοινωφελούς.
Μετά από δύο μήνες καμία απάντηση και κανένα στοιχείο δεν μας δόθηκε από τον Δήμαρχο, αντίθετα γονείς και εργαζόμενοι μας πληροφόρησαν ότι με διάφορους τρόπους (μη υπογραφή συμβάσεων) μεθοδεύεται το κλείσιμο δομών με πρώτο στόχο τον παιδικό σταθμό Χρυσοβίτσας. Ήδη από τις 12/09/2019 υποβλήθηκε εκ νέου αίτημα (12-9-19/5767) προς τον Δήμαρχο Μετσόβου κύριο Τζαφέα».
Έπειτα, στην ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται πως τίθενται πολλά ερωτήματα «τόσο ως προς το γιατί ο Δήμαρχος αποφεύγει να μας δώσει τα οικονομικά στοιχεία όσο και ως προς το γιατί επιλέγεται μια συγκεκριμένη δομή και μάλιστα σε ένα τόσο ζωντανό χωριό της περιοχής όπως η Χρυσοβίτα».
«Το σίγουρο είναι ότι όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμου μας θα απαντηθούν άμεσα και επίσης σίγουρο είναι ότι καμία δομή δεν κλείνει με πρακτικές “αποφασίζω και διατάζω”!
Δυστυχώς ξεκινάμε άσχημα, όμως η τετραετία θα έχει πολύ ενδιαφέρον και θα αρχίσουμε να κατανοούμε σιγά σιγά και στον Δήμο Μετσόβου ότι εκδικητικές συμπεριφορές δεν χωρούν στη Δημοκρατία, ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!», καταλήγει η ανακοίνωση.