ΔΩΔΩΝΗ – Αύξηση μόνιμου προσωπικού κατά 20%

Νέα
  • Θετικά αποτελέσματα έφερε ο προγραμματισμός των τελευταίων ετών

Σε συνέχεια της σταθερά υψηλής επίδοσης καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019 με έσοδα ύψους 50 εκατ. Ευρώ που αντιστοιχούν σε 5% αύξηση τόσο των πωλήσεων της εσωτερικής αγοράς όσο και των εξαγωγών, η Διοίκηση της Βιομηχανίας Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη 50 νέων μόνιμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι προσλήψεις αυτές σηματοδοτούν αύξηση του μόνιμου προσωπικού της εταιρείας κατά 20%.
Η αύξηση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα του προγράμματος συνεχούς αναδιάρθρωσης και βελτίωσης που η νέα Διοίκηση εφαρμόζει τα τελευταία 6 χρόνια. Από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στα τέλη του 2012, οι εφαρμοσμένες βελτιωτικές κινήσεις στην εταιρεία, συνδυασμένες με τις νέες προσλήψεις μονίμου προσωπικού που ανακοινώθηκαν χθες, οδήγησαν στη συνολική αύξηση του προσωπικού της εταιρείας κατά 179 υπαλλήλους.
Η απόφαση αυτή, επηρεάστηκε επίσης θετικά και από τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα αλλά και τη βελτίωση των προοπτικών για τις επιχειρήσεις με βάση τις πρόσφατα ανακοινωθείσες αλλαγές της ελληνικής κυβέρνησης.
Η ΔΩΔΩΝΗ, ως μία από τις κορυφαίες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, θεωρεί τον εαυτό της ως πρότυπο υψίστης ποιότητας. Η ποιότητα αυτή των προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ, δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα του γάλακτος της περιοχής της Ηπείρου και των αυστηρών προτύπων παραγωγής αλλά και στην ποιότητα του ανθρωπίνου δυναμικού της. Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που διαθέτει ένα τόσο αφοσιωμένο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της συνέχισης της ανάπτυξης και της διατήρησης τέτοιων δεξιοτήτων. Οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της εταιρείας κυρίως στον τομέα της υποσυσκευασίας αλλά και άλλων τμημάτων της παραγωγικής διαδικασίας.
Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε σε χθεσινή ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο CEO της εταιρείας Tom Seepers. «Η ποιότητα των προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ, δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα του γάλακτος της περιοχής της Ηπείρου και των αυστηρών προτύπων παραγωγής, αλλά και στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της», τόνισε ο κ. Seepers.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχαήλ Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά:
«Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανακοίνωση της απόφασής μας να αυξήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Η προσέγγισή μας για την επιχείρηση είναι μακροπρόθεσμη και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε θέση να μεγαλώσουμε την οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗΣ και να προσφέρουμε μακροχρόνια απασχόληση στους εξειδικευμένους υπαλλήλους μας, καθιστώντας τους μέρος της σταθερής αισιοδοξίας που μας διακατέχει για τις προοπτικές της εταιρείας».

Κέρδισε το στοίχημα

Η πορεία της εταιρείας και οι αποφάσεις της διοίκησης εκ του αποτελέσματος πια δε μπορούν παρά να χαρακτηριστούν απόλυτα επιτυχημένες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV. Ίσως μάλιστα, το ρίσκο που πήραν οι νέοι μέτοχοι της εταιρείας το 2012, να μην τους έχει αναγνωριστεί ακόμη, κάτι που ανέφερε ο κ. Seepers στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, αλλά αυτό είναι περισσότερο ένα τυπικό, ίσως και με ηθική διάσταση, θέμα.
Το στοίχημα φαίνεται πως έχει κερδηθεί, η εταιρεία θεωρείται ένα από τα διαμάντια της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας και η στήριξη που παρέχει σε 5.000 παραγωγούς, ενισχύοντας είτε αποκλειστικά είτε συμπληρωματικά το εισόδημά τους, είναι τεράστιας σημασίας και σπουδαιότητας για την τοπική οικονομία.
Οι προοπτικές είναι θετικές, με την εταιρεία να ρίχνει το βάρος ολοένα και περισσότερο στην βοήθεια στους παραγωγούς, ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερο επαγγελματίες, και με τις κατάλληλες συμβουλές και τη συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας, να μπορέσουν να παράξουν μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος, κορυφαίας ποιότητας, για την παραγωγή της ΠΟΠ φέτας.
Ο αριθμός των παραγωγών με τους οποίους συνεργάζεται σε επαγγελματική βάση η εταιρεία έχει αυξηθεί και αυτό γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, η ΔΩΔΩΝΗ εξακολουθεί να δίνει τις υψηλότερες τιμές στην αγορά και υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης, όπως συμβαίνει σε μία οικογένεια που λειτουργεί αρμονικά.

Αναμένουν τις ενέργειες της νέας κυβέρνησης

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων ακούστηκαν με θετική διάθεση από την εταιρεία και την αγορά γενικότερα, όμως όλοι τηρούν στάση αναμονής μέχρι να δουν πράξεις.
Από την άλλη όμως, ίσως για πρώτη φορά ένα κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας παραδέχτηκε πως είναι τεράστιο το πρόβλημα στην ελληνική αγορά γάλακτος με τις παράνομες εισαγωγές από ανταγωνίστριες εταιρείες, που το χρησιμοποιούν μάλιστα για την παραγωγή του προϊόντος ΠΟΠ.
Ο κ. Seepers τόνισε πως η ενέργεια αυτή υποβαθμίζει αφενός το παραγόμενο προϊόν και αυτό εκτός του ότι αποτελεί παραβίαση των κανόνων, υποβαθμίζει και την αξία του. Χαρακτήρισε ακόμη εξαιρετικής σημασίας την προοπτική σύστασης της Διεπαγγελματικής, που θα συνενώσει τις βιομηχανίες με τους παραγωγούς.
«Μπορούμε να πετύχουμε πολλά, όχι μόνο με τον έλεγχο, αλλά και με την προβολή του προϊόντος στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα επόμενα βήματα

Η ΔΩΔΩΝΗ ετοιμάζει στο μεταξύ την παραγωγή κάποιων νέων προϊόντων τους προσεχείς οκτώ μήνες, αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η διοίκηση επενδύει πολλά στο εργοστάσιο της Κύπρου, με την παραγωγή χαλουμιού να έχει φτάσει τους 5.000 τόνους ετησίως και τη ζήτηση να σημειώνει τεράστια αύξηση στο εξωτερικό.